Pereiti į pagrindinį turinį

Moterys ir technologijos: mitus ir stereotipus griaunanti diskusija

2016-09-07 10:56
DMN inf.

Gyvename modernėjančiame pasaulyje, siekiame eiti koja kojon su naujausiais skaitmeniniais sprendimais, o informacinių technologijų specialistų poreikis neišvengiamai didėja. Tačiau visuomenėje nusistovėjusi nuomonė, kad technologijos – vyriška sritis.

Rugsėjo 8 d. antrojo didžiausio Baltijos regione modernių technologijų ir verslumo renginio #Switch!  profesionalų dalyje diskusija apie moteris ir technologijas laužys įsisenėjusius stereotipus – technologiniame sektoriuje nebelieka lyčių diskriminacijos. 

„Apie moteris ir technologijas svarbu kalbėti, nes ši sritis apipinta mitais ir įsisenėjusiais stereotipais, kuriais remiantis moterys net nebesvarsto galimybės rinktis šios profesijos. Reikia juos laužyti ir populiarinti technologijas moterų tarpe“, – sakė Asta Meškerevičiūtė, programavimo paslaugų įmonės „Inventi“ įkūrėja ir vadovė, viena iš #Switch! diskusijos apie moteris ir technologijas pranešėjų.

„Lyčių stereotipai, kultūriniai barjerai, pasitikėjimo trūkumas – tai tik keli iš daugelio aspektų, kurie lemia, kad technologijų pasaulyje moterų yra nepakankamai“, – mintimis dalinosi Evelina Kurgonaitė, „Samsung Electronics“ politikos strategijos vadovė, #Switch! renginyje taip pat diskutuosianti apie moteris ir technologijas.

Pranešėjų apie moteris ir technologijas gretas renginio metu papildys Anna-Maria Treneva, „Facebook“ delegacijos vadovė ir pardavimų vadovė Rytų ir Vidurio Europai, Gitana Aklienė, „No Magic Europe“ vadovė, ir tarptautinių leidinių „Forbes“ bei „Huffington Post“ technologijų žurnalistė Laura K. Inamedinova.

Kaip stipriai augs informacinių technologijų specialistų poreikis ateityje ir ar turėsime užtektinai vyriškosios lyties atstovų užpildyti laisvas pozicijas? Kodėl tiek mažai moterų sieja savo ateitį su technologijomis? Kaip turėtume pakeisti švietimo programas mokyklose, kad mergaitės aktyviau domėtųsi technologijomis? Kaip moterys gali prisidėti prie IT sektoriaus tobulėjimo ir kodėl ši sritis reikalauja vis didesnio moterų indėlio? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – jau rugsėjo 8 d. Vilniuje, „Litexpo“ rūmuose, 14–15 h vyksiančioje #Switch! profesionalų dalies diskusijoje.

Dalyvavimas #Switch! – nemokamas, tačiau dalyviams būtina registracija. Registracija dalyvauti profesionalų programoje čia

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų