Naujas tyrimas: žmogus gali sulaukti 130 metų ir daugiau

  • Teksto dydis:

Naujas mokslinis tyrimas rodo, kad žmonės gali sulaukti 130 metų ar net daugiau – nors tikimybė, kad tai įvyks, yra labai maži. Tokia išvada padaryta išanalizavus 1 100 senolių iš 13 šalių duomenis. Visi jie buvo vyresni nei 105 metų amžiaus, rašo specializuotas žurnalas „Royal Society Open Science“.

Kokio maksimalaus amžiaus gali sulaukti žmogus, mokslininkai diskutuoja jau seniai. Naujausias tyrimas rodo, kad žmogaus rizika mirti nuo tam tikro amžiaus nebedidėja, o išlieka vienoda, t. y. tikimybė yra maždaug 50:50.

Jei žmogui yra 110 metų, tikimybė gyventi dar metus yra „tarsi mesti monetą“, – sakė statistikos profesorius Anthony‘is Davisonas iš Šveicarijos technologijų instituto (EPFL). „Jei moneta iškrenta skaičiumi į viršų, gyvensite iki kito gimtadienio. Jei ne, mirsite kažkada per metus laiko“, – aiškino mokslininkas.

Neseniai keliuose tyrimuose buvo teigiama, kad žmonės teoriškai gali sulaukti ir 150 metų. A. Davisonas atkreipė dėmesį į tai, kad naujoji studija paremta platesniais statistiniais duomenimis nei ligšiolinės.

Jau sulaukti 110 metų pavyksta tik labai nedaugeliui. Gali būti, kad šį šimtmetį bus žmonių, kurie gyvens iki 130 metų, sakė A. Davisonas. Tai priklausys ir nuo medicininės bei socialinės pažangos.

Kol kas gyvenimo trukmės rekordas priklauso prancūzei Jeanne Calment. Ji 1997 metais mirė sulaukusi 122 metų. J. Calment gali aplenkti japonė Kane Tanaka, kuriai šiuo metu yra 118-a.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Už ką tokia žmogui kančia?...

>Už ką tokia žmogui kančia?... portretas
Už žmogaus laisvą pasirinkimą gyventi be Dievo. Už psirinkimą, kad jis , be Dievo, gali spręsti, kas gera ir bloga. Žmogus pats save baudžia šiame gyvenime, paskui dar turės stoti prieš Dievo teismą ir tai jau bus pabaigos pradžia... Nes žmogus pats atsakingas už savo pasirinkimą...

Dar ne viskas

Dar ne viskas portretas
Visko neprašysi , ne viskas apie ilgesnį gyvenimą, svarbiausia nereikia pasiduoti, kad tave amžius paveiktų.Vyrams ,nesistenkite save išbarstyti,ne tas vyras geras kuris vedasi nugriebes svetimą moteri i lovą. Neskubek gyventi ir būsi pirmas. Parasyciau daugiau ką iš tyrimų. Bet Juk už dyką gautu patarimu niekas netiki.Tai stai,saugokite save,svarbiausia neturi būti naktinio gyvenimo, žmogus prie visų kitų gyvenimo taisyklių turi kiekvieną diena išsimiegoti ne mažiau, kaip septynias valandas.

Tiesa

Tiesa portretas
Aišku kad gali gyventi ilgiau, tačiau daug kas priklauso nuo pačio žmogaus.Patarimų ,niekada negalvoti apie amžių .Metai ateina savaime ,neklause jie nieko.Nereikia minčių turėti apie mirtį, ji taip pat ateis neprašyta ir nelaukta.Kiekvienas žmogus turi likimą. Svarbiausia,niekada nedarykbir nesielk su kitu žmogumi taip, kaip nenorėtum kad su tavim taip pasielgtu.Nedaryk niekam blogo ,nes viskas sugrįž dvigubai. Tai yra ilgesnio Gyvenimo taisyklė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių