Pasaulyje kuriasi nauja religija ir ji gali sparčiai išpopuliarėti?

Apklausa parodė, kad amerikiečių, tikinčių protinga nežemiška gyvybe, yra tiek pat, kiek ir tikinčių Dievu. Ir profesorė Diana Pasulka nemano, jog tai atsitiktinumas.

Diana Pasulka yra Šiaurės Karolinos religijos studijų profesorė ir naujai išleistos „American Cosmic“ knygos autorė.

Knygoje autorė kelia įdomią mintį, kad tikėjimo nežemiška gyvybe ir ateiviais stiprėjimas labai primena senųjų religijų vystymosi etapus. Žmonės šiuo metu žavisi nežemiška gyvybe ir tiki, kad kažkas iš toli, kažkokia kita gyvybės rūšis mus išgelbės.

Duodama interviu „Vox“, Pasulka nupasakoja, kaip ji mato žmonių santykius su nežemiška gyvybe ir kaip iš to gimsta nauja religija. Ji teigia, kad „kažkas už žmogaus sferos ribų bendrauja su asmeniu, tas asmuo [su saviškiais] pasidalija savo patirtimi ir taip atsiranda naujas religinis pasakojimas.“

Kodėl gi dabar žmonės yra labiau linkę tikėti nauja „religija“, nei anksčiau?

Pasulka sako, kad „kosmoso tyrinėjimai čia atlieka svarbų vaidmenį“, tačiau profesorė taip pat mano, kad prie šios religijos stiprėjimo vis labiau prisideda ir įsitikinimai, „jog mūsų planeta juda link krizės“.

„Daug žmonių horizonte mato katastrofą ir yra stiprių baimių, kad nepajėgsime savęs išgelbėti“, – sakė profesorė. „Taigi, kas mus išgelbės? Na, kai kuriems tai yra pažangios būtybės, kurios ateis pas mus ir pasakys ką mes galime padaryti arba kaip galime nuo to pabėgti.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
Jezus Kristus musu gelbetojas.

chi - juokas

chi - juokas portretas
Kad mūsų nereikia nuo ko nors gelbėti

!

! portretas
Siuolaikines civilizacijos zmoniu , kuriu galvos smegenu veikla yra pati paslaptingiausia visatoje, svarstymus apie nesuvokiamai beribio kosmoso , ir musu egzistavimo jame , paslaptinguma vadinti nauja religija yra absoliuciai NETEISINGA !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių