Prasideda Nobelio premijų savaitė

  • Teksto dydis:

Pirmadienį prasideda Nobelio premijų savaitė.

12.30 val. Lietuvos laiku paaiškės, kam atiteks prestižinė premija medicinos srityje. Antradienį bus paskelbtas Nobelio fizikos premijos laureatas, o trečiadienį – chemijos.

Ketvirtadienį sužinosime, kam skirta premija literatūros srityje, o penktadienį paaiškės Nobelio taikos premijos laureatas. Nobelio premijų savaitę kitą pirmadienį užbaigs Nobelio ekonomikos premijos laureato paskelbimas.

Dėl koronaviruso pandemijos Nobelio apdovanojimai mokslo kategorijose ir Nobelio literatūros premija antrus metus iš eilės bus teikiami ne Stokholme, o laureatų gimtosiose šalyse.

Gali būti, kad Nobelio taikos premija tradiciškai bus įteikta Norvegijos sostinėje Osle. Dėl to bus sprendžiama spalio viduryje.

Medaliai ir diplomai laureatams paprastai įteikiami per ceremoniją, kuri vyksta Stokholme gruodžio 10-ąją, premijų steigėjo Alfredo Nobelio mirties metinių dieną. Tačiau dėl pandemijos jau pernai nedidelės ceremonijos buvo surengtos laureatų gimtosiose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
dalins visiems zmonijos priesam kurie sukure ir dave valdbanditams i ju letenas bioginkla nuo kurio ir ju seimos neapsaugotos dar duos sizofrenikams ir daunams kaip greta tumberg kurios smegenys pripumpuotos geru ideju kurios niekines uztusuojancios tikrus ivykius======

Anonimas

Anonimas portretas
O kur senelis muzikantas ? Ar jau nebenominuojame Nobelio premijai ? Kaip būtų gražu- ir prezidentas, ir laureatas....

"PAGRINDINIAI PRETENDENTAI"...

"PAGRINDINIAI PRETENDENTAI"... portretas
Sąrašą sudarė G.Landsbergis. 1.numeriu Cichanovskaja. 2.numeriu Nasralnas ir tik trečias Saakašvikis....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių