Pereiti į pagrindinį turinį

SKVC specialistai konsultuos moksleivius

2009-04-23 15:16
SKVC specialistai konsultuos moksleivius
SKVC specialistai konsultuos moksleivius / Tomo Černiševo nuotr.

Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) darbuotojai pradėjo dar vieną švietėjišką darbą - konsultuoti abiturientus, ketinančius studijuoti šalies ir užsienio aukštosiose mokyklose,  susitinkant su moksleiviais  jų mokyklose. Balandžio 23 d. pirmasis toks susitikimas įvyko Vilniaus Antakalnio vidurinėje mokykloje su ją šiemet ir kitais metais baigiančiais moksleiviais.

„Savo kasdiene veikla siekiame kaskart patvirtinti Centro kaip įtakingiausio aukštojo mokslo kokybės idėjų skleidėjo ir diegėjo vardą. Todėl nuolatos ieškome naujų būdų ir formų kaip su savo informacija bei žiniomis supažindinti kuo daugiau žmonių, kuriems tai gali būti svarbu ir naudinga“, - sakė SKVC direktoriaus pavaduotoja Nora Skaburskienė, dalyvavusi susitikime su moksleiviais. 

Susitikimo metu SKVC darbuotojai supažindino moksleivius su kuriama interneto duomenų baze - Mokslo ir studijų institucijų veiklos ir užsienyje įgytų kvalifikacijų vertinimo duomenų baze. Joje visi norintys galės rasti informaciją apie įvertintas aukštąsias mokyklas bei jų studijų programas, pateikti prašymą įvertinti užsienyje įgytas kvalifikacijas.

SKVC darbuotojai ketina ir ateityje rengti panašius susitikimus su norinčiais įgyti kokybišką aukštąjį išsilavinimą  ir konsultuoti juos visais rūpimais klausimais.

Studijų kokybės vertinimo centras yra 1995 m. savo veiklą pradėjusi savarankiška valstybės biudžetinė įstaiga. Ji, pasitelkdama šalies ir užsienio ekspertus, vertina aukštųjų mokyklų studijų programas, užsienyje įgytą vidurinį ir aukštąjį išsilavinimą, informuoja visuomenę apie aukštojo mokslo studijas Lietuvoje bei užsienyje, skatina aukštąsias mokyklas gerinti studijų kokybę ir rengia su mokslu ir studijomis susijusių teisės aktų projektus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų