Su kokiais pavojais susidūrė ant Mėnulio nusileidę astronautai?

  • Teksto dydis:

„Tai yra mažas žingsnelis žmogui, bet milžiniškas šuolis žmonijai“, – 1969 metų liepos 21 dieną žengdamas ant Mėnulio paviršiaus sakė amerikiečių astronautas Neilas Armstrongas.

Per visą mums žinomą istoriją nė viena gyva būtybė nesugebėjo išsiveržti iš Žemės, bet štai daugybės sunkiai dirbusių žmonių dėka įvyko istorinis proveržis.

Molėtų astronomijos observatorijos gido Andriaus Zigmanto pasakojimu, „Apollo 11“ erdvėlaivis į Mėnulį nugabeno 130 valstybių vėliavas. Tarp jų – ir Sovietų Sąjungos vėliavą.

„Vėliau ji kartu su grunto pavyzdžiais buvo įteikta Sovietų Sąjungos ministrų kabineto pirmininkui. Į tai jis atsakė: „Aš šią dovaną branginsiu kaip didžiausią žmonijos pasiekimą“. Priešiškumas priešiškumu, bet aš manau, kad bendražmogiškieji dalykai vardan mokslo ir žmonijos progreso lėmė tai, kad nebuvo viskas taip atšiauru“, – sako A. Zigmantas.

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną sekmadienį 12.30 val. per LRT Plius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

/

/ portretas
llipo į kažkieno šūdą, bet NASA uždraudė skelbti

su jokiais ,,pavojais ,,nesusidure

su  jokiais  ,,pavojais  ,,nesusidure portretas
jankiu kosmonautai ---Jie Menulyje niekados nebuvo --srebk ta ,,, mokslo buiza,,,zigmantai pats....

Daug hipotezių, \\\\\.../////

Daug hipotezių,   \\\\\...///// portretas
kad buvimas Mėnulyje gerai suvaidintas scenarijus.Man asmeniškai daug?????????????????????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių