„TikTok“ nuo šiol leis skelbti iki 3 minučių trukmės vaizdo įrašus

  • Teksto dydis:

Populiarusis socialinis tinklas „TikTok“ nuo ketvirtadienio leido vartotojams skelbti iki trijų minučių trukmės vaizdo įrašus, trigubai padidindamas ankstesnę didžiausią trukmės ribą, siekdamas neužleisti pozicijų konkurentams.

Manoma, kad „TikTok“ turi 1 mlrd. vartotojų visame pasaulyje, įskaitant daugiau nei 100 mln. vartotojų Jungtinėse Valstijose, ir yra ypač populiarus tarp jaunųjų išmaniųjų telefonų naudotojų.

„Leidus skelbti ilgesnius vaizdo įrašus, kūrėjai turės „drobę“ kurti naują gausesnį turinį „TikTok“, turėdami daugiau erdvės lankstumui“, – pranešime teigė produktų vadovas Drew Kirchhoffas (Driu Kirchofas).

Pasak jo, artimiausiomis savaitėmis visiems „TikTok“ vartotojams bus suteikta galimybė paskelbti ilgesnius vaizdo įrašus.

„Kai kurie iš jūsų galbūt jau susidūrė su ilgesniais vaizdo įrašais „TikTok“ – mes leidome viso pasaulio kūrėjams eksperimentuoti su išplėstu formatu“, – pažymėjo D. Kirchhoffas.

Socialinis tinklas „TikTok“, priklausantis Kinijoje įsikūrusiai „ByteDance“, yra viena populiariausių pasaulyje socialinės žiniasklaidos programų, tačiau yra priverstas varžytis su tokiais konkurentais kaip „YouTube“, „Triller“ ir t. t.

„Facebook“ priklausantis „Instagram“ taip pat ketina eksperimentuoti su vaizdo įrašų funkcijomis, kad neatsiliktų nuo populiariausių tendencijų, „Twitter“ paskelbtame įraše teigė platformos vadovas Adomas Mosseri (Adamas Moseri).

Pasak jo, vaizdo įrašų bendrinimas ir peržiūra prisideda prie daugybės internetinių platformų augimo, o „Instagram“ turi į tai labiau „atsiremti“.

„Nebesame tik nuotraukų dalijimosi programa“, – parašė A. Mosseri.

„Rinkoje esama rimtos konkurencijos. „TikTok“ yra milžiniškas; „YouTube“ – dar didesnis, startuoja ir daugybė kitų“, – pažymėjo „Instagram“ vadovas.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) birželį atšaukė savo pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nurodymus, kuriais buvo siekiama uždrausti Kinijos valdomas programėles „TikTok“ ir „WeChat“ JAV rinkose dėl nacionalinio saugumo problemų.

Pareiškime sakoma, kad užuot uždraudusi „WeChat“ ir „TikTok“, J. Bideno administracija parengs „kriterijais pagrįstą sprendimų sistemą ir griežtą, įrodymais pagrįstą analizę, kad pašalintų užsienio subjektų kontroliuojamų interneto programų keliamas rizikas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių