Už seksualinius nusikaltimus JAV – cheminis kastravimas: kas tai per procedūra?

Seksualinius nusikaltimus padarę nusikaltėliai bus chemiškai kastruojami: kas tai per procedūra?Kai kurie tokį sprendimą pavadintų žmogaus teisių pažeidimu, bet Alabamos (JAV) gubernatorius naująjį įstatymą pasirašė. Seksualinius nusikaltimus padarę nusikaltėliai bus chemiškai kastruojami.

Toks sprendimas gali skambėti, kaip beprecedentis, bet „BBC News“ pažymi, jog Alabama tampa septintąja JAV valstija, kurioje priimamas toks įstatymas.

Jame numatoma, kad lygtinio paleidimo siekiantys seksualiniai nusikaltėliai turės vartoti specialius vaistus, kurie blokuos testosterono gamybą ir pašalins seksualinį potraukį.

Šia drastiška priemone siekiama apsaugoti vaikus, tačiau tai reiškia, kad kaliniams bus taikoma daug diskusijų kelianti, prieštaringa medicinos praktika.

Kaip skelbia „BBC News“, Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) jau priešinasi naujajam įstatymui.

„Neaišku ar tai iš tikrųjų turės kokį nors poveikį ir ar tai iš vis yra mediciniškai įrodyta“, – sakė Alabamos vykdomasis ACLU direktorius Randall’as Marshall’as. „Kai valstija pradeda eksperimentuoti su žmonėmis, manau, kad ji pažeidžia Konstituciją.“

Kalbant apie pačią cheminę kastraciją, šis procesas yra grįžtamas. Tai yra, jei testosterono gamybą blokuojančių vaistų vartojimas yra nutraukiamas, po kurio laiko viskas grįžta į normalias vėžes ir organizmas atsistato. Tad kokį laiką seksualiniams nusikaltėliams reikės vartoti šiuos vaistus nustatys Alabamos teismai.

Tokia cheminė kastracija yra lygtinio sandorio dalis ir seksualiniai nusikaltėliai už viso gydymo metu vartojamus vaistus turės susimokėti iš savo kišenės. Ir tai net nepriklauso nuo to, kokį gydymo laiką nustatys Alabamos teismai. Tad pasirinkimas paprastas – su viskuo sutinki, susimoki už gydymą ir esi lygtinai paleistas arba toliau leidi dienas už grotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

am

am portretas
Tam is Jurbarko ir taip galine anga praplatins Pravieno gyventojai

...

... portretas
Kastruot su dviem plytomis - paprasčiau.

gerai

gerai portretas
reikia ir pas mus iteisint ir 1 kandidatas butu Jurbarko banditas.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių