Vienas nekenčiamiausių pistoletų yra ir vienas perkamiausių – kaip taip gali būti?

  • Teksto dydis:

Nuotraukoje – greičiausiai labiausiai ginklų entuziastų nemėgstamas modernus pistoletas. Kita vertus, jis taip pat yra ir vienas perkamiausių. Kaip taip gali būti?

Tai – amerikietiškas „Hi-Point C-9“. Tai yra kompaktiškas pusiau automatinis Tomo Deebo kūrinys. Tiesa, teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad C-9 čia nėra išskirtinis – nekenčiami ir kiti „Hi-Point“ pistoletai. Tačiau C-9 yra tarsi simbolis, kurį į rankas paėmę entuziastai tiesiog negali suvaldyti pašaipios šypsenos ar pasišlykštėjimo. O juk šis pistoletas turi tiek daug gerų savybių!

„Hi-Point C-9“ naudoja 9×19 mm „Parabellum“ šovinius, kurių pasiūla rinkoje – didžiulė. C-9 turi kompozitinį rėmą, cinko lydinio spyną, plieninį vamzdį ir kitus komponentus. Šio pistoleto šonai yra pakankamai plokšti, todėl šis ginklas yra lengvai paslepiamas po drabužiais. Su šoviniais „Hi-Point C-9“ sveria 822 gramus.

„Hi-Point C-9“ yra vienas iš patikimiausių pistoletų savo kategorijoje. Jis nebijo purvo ir dulkių, gali šaudyti ir apverstas ar ką tik ištrauktas iš vandens. Pusiau automatinis ginklo mechanizmas yra kiek senamadiškas, tačiau labai patikimas. Tačiau nėra jokios abejonės, kad žmones labiausiai vilioja kaina – „Hi-Point C-9“ kainuoja mažiau nei 200 dolerių.

Gamintojas pasistengė, kad šis pistoletas būtų kiek įmanoma pigesnis, todėl jis pasižymi kampuotu, grubiu dizainu, skirtu sumažinti gamybos išlaidas. Tai nėra gražus pistoletas. Pakratytas jis skleidžia pasitikėjimo nekeliančius garsus, o ir kokybe tikrai neblizga. „Hi-Point C-9“ taip pat turi pakankamai nemalonų pigų nuleistuko mechanizmą ir viengubą dėtuvę. Standartinėje C-9 dėtuvėje telpa tik 8 šoviniai.

Tačiau didžiausios C-9 problemos yra susijusios su ergonomika – šis ginklas yra nepatogus, pasižymi stipria atatranka, o nuleistukas yra kiek nerangus ir sunkus. Taigi, C-9 nėra ir labai taiklus. Entuziastams šis ginklas yra itin nemielas. Aukštos kokybės ginklai yra tarsi mechaniniai juvelyriniai dirbiniai, kuriuos malonu laikyti rankose. „Hi-Point C-9“ toks tikrai nėra. Bet ir neturi būti.

Dėl mažos kainos „Hi-Point C-9“ vilioja daugybę pirkėjų. Tai – žmonės, kurie turbūt nėra ginklų entuziastai, tačiau nori ko nors, ką galėtų naudoti savigynai. Tai yra pistoletas, dėl kurio vagystės nereikia per daug jaudintis. Ir ginklas, kuris nenustos veikti dėl šiek tiek purvo ar dulkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Toks patikimas kad net kulkos ejectint negali.

Anonimas

Anonimas portretas
Fui, kokia šlykštybė...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių