Pereiti į pagrindinį turinį

Vienodas telefonų įkroviklis - nuo 2010-ųjų

2009-06-30 19:28
Vienodas telefonų įkroviklis - nuo 2010-ųjų
Vienodas telefonų įkroviklis - nuo 2010-ųjų / Shutterstock nuotr.

Nuo kitų metų didieji mobiliųjų telefonų gamintojai ketina pradėti gaminti telefonus su vienodais įkrovikliais. Apie bendrą susitarimą pranešė tokios bendrovės kaip "Apple", "Motorola", "Nokia", RIM, "Samsung" ir "Sony Ericsson". Universalus įkroviklis pakeis per 30 skirtingų jungčių, šiuo metu naudojamų telefonams įkrauti Europoje.

Iki šiol kiekvienas telefonų gamintojas naudojo savus telefono įkroviklius, kurie netiko kito gamintojo telefonams. Bendrovės susitarė, kad nuo kitų metų visi jų telefonai bus įkraunami permicro USB jungtį. Pastaroji jungtis jau naudojama kai kuriuose telefonuose.

Standartinio įkroviklio naudojimas turi daug pranašumų. Nuo šiol vieno gamintojo telefoną bus galima įkrauti su kito gamintojo įkrovikliu. Be to, nebereikės prie kiekvieno naujo telefono pridėti įkroviklio, nes jam tiks įkroviklis nuo senojo telefono, todėl ir pats telefonas šiek tiek taps pigesnis.

Išskiriamas ir ekologijos veiksnys. Kadangi įkroviklių tarnavimo laikas gerokai pailgės, jų bus mažiau išmetama keičiant seną telefoną nauju. Dėl to, kad niekaip nesugeba pasiekti bendro susitarimo dėl universalaus įkroviklio, telefonų gamintojams buvo priekaištaujama nevienus metus.

Tikimasi, kad iki 2012-ųjų didžiųjų bendrovių pavyzdžiu paseks ir likusieji telefonų gamintojai.

Europoje naudojama per 400 mln. mobiliųjų telefonų, o 185 mln. naujų aparatų nuperkama kasmet. Bendrovės, ketinančios gaminti telefonus su universaliais įkrovikliais, užima apie 90 proc. visos rinkos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų