Pereiti į pagrindinį turinį

Programa padės susilaikyti nuo telefoninių pokalbių vairuojant

2008-10-16 07:49
Programa padės susilaikyti nuo telefoninių pokalbių vairuojant
Programa padės susilaikyti nuo telefoninių pokalbių vairuojant / „Scanpix“ nuotr.

Kanados kompanija „Aegis“ sukūrė programinę įrangą mobiliesiems telefonams, kuri automatiškai peradresuotų skambučius į balso paštą ir sulaikytų priimamas žinutes tuo metu, kai telefono savininkas vairuoja.

„Aegis“ sukurta „DriveAssistT“ programa pagal GPS rodmenis bei bazinių stočių informaciją atpažįsta, kada telefonas juda. Tada ji nusiunčia komandą į operatoriaus tinklą, kad šis sulaikytų visus ryšius į šį telefoną. Vairuojančiajam skambinantys žmonės tokiu atveju išgirstų žinutę, kad jų adresatas vairuoja ir pasiūlytų palikti balso pašto žinutę. Programa taip pat draustų ir skambinti, siųsti žinutes.

„DriveAssistT“ programa veiks išmaniuosiuose telefonuose su „Windows Mobile“, „Symbian“ operacinėmis sistemomis. Tiesa, taip pat reikia, kad būtų atitinkamai pritaikytas ir operatoriaus tinklas.

„Aegis“ ketina programą siūlyti kaip paslaugą už mėnesinį mokestį. Programoje numatyta galimybė keleiviams išjungti ryšių blokavimą.

Nors vairuojantiems kalbėti telefonu nenaudojant laisvų rankų įrangos daug kur yra draudžiama, tačiau tyrimai rodo, kad vairuotojo dėmesį blaško ne telefono laikymas rankoje, o pats pokalbis.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų