Aluje troškintos midijos Pereiti į pagrindinį turinį

Aluje troškintos midijos

2015-11-04 09:20
jokuboreceptai.lt
Aluje troškintos midijos
Aluje troškintos midijos / Google nuotr.

Greitai paruošiamas šviežių jūros gėrybių - midijų - patiekalas ir gardus, ir maistingas! Galbūt ne kasdieniams pietums, tačiau savaitgalio pietų meniu tikrai paįvairins...

Sudėtinės dalys:

Midijos, 1 kg

Alus, 0.3 l

Česnakas, 2 skiltelės

Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai

Sviestas, 45 g

Prancūziškas batonas, 1/2 vnt.

Bazilikas, pagal skonį

Krapai, pagal skonį

Čiobreliai, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Midijos – tai vienos iš tų jūros gėrybių, kurios pasižymi švelniu puikiu skoniu. Šiandien ruošime šviežias midijas alaus padaže!

Pirmiausia dar parduotuvėje apsižiūrime, kad įsigytume šviežias ir tinkamas naudoti midijas – geldelės turi būti užsivėrę. Jeigu geldelės atsivėrę, tuomet į jas pabeldus arba užpylus pilnai vandeniu – užsiveria. Įsigijus gyvų nevalytų midijų, pirmiausia jas nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu ir kruopščiai nuvalome geldeles (nuo dumblių, purvo), nuplėšiame “ūselius” nuo geldelių sujungimo vietos. Dar kartą nuplauname midijas ir laikome šaldytuve iki dėsime į puodą.

Pasiruošiame prancūziškus skrebučius prie midijų. Alyvuogių aliejų sumaišome su smulkintais bazilikais ir krapais (galima dar pridėti smulkintą česnako skiltelę), Prancūzišką batoną supjaustome apie 1,5 cm storio riekėmis, ant kurių užpilame žolelėmis pagardinto aliejaus. Riekutes surikiuojame ant kepimo formos ir pašauname į orkaitę kepti 180°C temperatūroje apie 10 min., kol kiek apskrus.

Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir salierą, kepame apie 3 min., tuomet suberiame keletą smulkintų česnako skiltelių ir pakepame dar keletą minučių iki daržovės suminkštės.

Dedame šaulštą sviesto, pagardiname čiobreliais ir maltais pipirais, sudedame midijas ir užpilame viską alumi (šviesu kvietinis), uždengiame troškintis. Su keletu permaišymų midijos troškinsis apie 5-6 min. Dėmesio: valgomos tik tos midijos, kurių geldelės prasivėrusios (jeigu troškinant geldelė neatsivėrė, tokią midiją reikėtų išmesti).

Troškintas midijas patiekiame dubenėliuose su jų sultiniu bei skrebučiais. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra