Sveikos mitybos propaguotoja, įvairių sveiko maisto konkurso nugalėtoja kaunietė Danutė Kunčienė siūlo laikraščio skaitytojams rudeninį neįmantrų, bet sveiką ir kartu patrauklų akiai patiekalą. Štai "Ant rudenėlio slenksčio" paruošimo būdas:
Keptuvėje lydytame svieste apkepti 3–4 šaukštus voveraičių, išvalyti pasirinktos spalvos papriką, nupjovus jos "kepurėlę". Sutarkuoti mažą cukiniją stambia tarka, paskaninti sutarkuotą masę druska, citrinų sultimis, prieskoninėmis žolelėmis ir, gerai išmaišius, šią masę sukrėsti į išvalytą papriką. Ant viršaus išversti paruoštas pagal skonį voveraites. Garnyrui tiks žalias agurkas. Šis neįprastas, bet tikrai sveikas ir gero skonio patiekalas valgomas šaukštu ir šakute.
Naujausi komentarai