Užkandis su silke, mangu ir kepintomis daržovėmis
Reikės:
400 g lapinio kopūsto (Kale)
200 g vyšninių pomidorų
2 česnako skiltelių
Mėlynojo svogūno
Prinokusio mango
250 g silpnai sūdytų silkių file
Farino cukraus
Balto balzaminio acto
Alyvuogių aliejaus
Persilade prieskonių
Druskos
Pipirų
Ciabatta duonos
Gaminimas. Susmulkinti lapinį kopūstą juostelėmis. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi trumpai apkepti česnaką ir sudėti kopūstą. Užpilti šlakelį balto balzaminio acto ir apkepti, kol kopūstas pradės minkštėti, tačiau dar išliks žalias. Supilti į į indą.
Riekelėmis supjaustyti svogūną ir apkepinti toje pačioje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti šiek tiek vandens, kad svogūnas pasitroškintų. Įberti Persilade prieskonių ir šaukštą farino cukraus, sumažinti kaitrą ir pakepinti, kol svogūnai karamelizuosis. Juos išpilti į indą.
Į tą pačią keptuvę sudėti pusiau perpjautus pomidoriukus. Jie kepant karamelizuosis. Pagardinti pipirais ir balzaminiu actu. Išpilti į indą keptuvėje paliekant susidariusį skystį.
Ciabatta duonos riekeles pavilgyti keptuvėje likusiu skysčiu, pabarstyti druska ir pipirais ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti orkaitėje 180°C temperatūroje grilio ir ventiliatoriaus režimu 5-8 min.
Mangą nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Silkę supjaustyti 1 cm storio kabaliukais.
Ant iškepusios duonos dėti pakepintą kopūstą, pomidoriukus, mangą su silke ir ant viršaus karamelizuotus svogūnus.
Keksas su cukatomis
Apelsinų cukatoms reikės:
3 apelsinų žievelių
500 ml vandens
380 g cukraus
Vanilės lazdelės, padalintos pusiau
Keksui reikės:
170 g sviesto
200 g rudojo cukraus
50 g migdolų miltų
3 kiaušinių
60 g pieno
240 g miltų
6 g kepimo miltelių
40 g cukatų
50 g lazdyno riešutų
60 g migdolų
Dekorui reikės:
300 g juodojo šokolado
Žiupsnelio druskos
Apelsinų cukatų
Gaminimas. Sudėti apelsinų skilteles į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų, ir užvirti. Tuomet nuskalauti šaltu vandeniu ir vėl užvirti. Tai pakartoti du kartus.
Sudėti nuvirtas žieveles į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi, įdėti perpjautą vanilės lazdelę ir užvirti. Tuomet sumažinti kaitrą ir virti 30 min. Palikti atvėsti 30 min. Tuomet uždengti dangčiu ir laikyti per naktį. Po to vėl iš naujo užvirti ta patį puodą, sumažinti ant minimalios kaitros ir virti 2 valandas iki kol apelsinai suminkštės ir susicukruos. Palikti atvėsti nakčiai. Kitą dieną nupilti sirupą, žieveles padėti ant grotelių ir palikti išdžiūti 3-4 valandoms.
Keksui virtuviniame kombaine sumalti riešutus. Tuomet supilti miltus bei kepimo miltelius ir dar permalti, kad tolygiai pasiskirstytų. Cukrų išpurenti su kambario temperatūros sviestu. Į masę suberti migdolų miltus, įmušti kiaušinius ir supilti pieną. Išmaišyti iki vientisos masės. Tuomet suberti visus birius ingredientus ir permaišyti. Cukatas supjaustyti smulkiais kubeliais ir įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepti 145 °C apie 1 valandą. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, įberti žiupsnelį druskos ir glazūruoti kekso viršutinę dalį. Puošti apelsinų cukatomis.
Naujausi komentarai