Avinžirnių patiekalai vilioja naujais skoniais (receptai)

Lazdynų riešutėlius ne tik forma, bet ir savo skoniu primenantys avinžirniai – vieni populiariausių ir vertingiausių ankštinių kultūrų pasaulyje: jie sotūs, maistingi ir labai naudingi organizmui – gerina virškinimą, mažina cholesterolį, turi itin daug baltymų ir labai mažai riebalų, todėl puikiai tinka siekiantiems gyventi sveikai ir gražiai atrodyti.

Kreminė avinžirnių sriuba

450 g konservuotų avinžirnių,

200 ml grietinėlės,

50 g sviesto,

2 bulvės,

1 morka,

1 svogūnas,

1 šaukštelis kario,

žalumynų, druskos.

Kubeliais supjaustytas bulves užpilkite 2 l vandens ir išvirkite. Likus 5–7 min. iki virimo pabaigos sudėkite keptuvėje įkaitintame svieste pakepintus susmulkintus svogūnus ir stambiai sutarkuotas morkas. Viralą šiek tiek ataušinkite, suberkite didesnę dalį avinžirnių, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės masės. Pabaigoje įmaišykite grietinėlę. Patiekdami į kiekvieną lėkštę įdėkite nedaug avinžirnių, pabarstykite žalumynais.

Troškinys su vištiena ir abrikosais

8 vištienos kumpeliai,

1 stiklinė avinžirnių,

500 g pomidorų,

1 svogūnas,

100 g džiovintų abrikosų,

1 šaukštas medaus,

0,5 citrinos sulčių,

po žiupsnelį ciberžolės, saldžiosios paprikos, cinamono, kardamono, imbiero,

2 gvazdikėliai,

2 lauro lapeliai,

3–4 kvapieji pipirai,

druskos, pipirų,

aliejaus kepti.

Per naktį brinkintus avinžirnius virkite 30 min. Vištieną įtrinkite druska ir pipirais, kelias minutes marinuokite. Troškintuve įkaitinkite aliejų, jame apskrudinkite vištieną, pabaigoje suberkite susmulkintus svogūnus ir kepinkite, iki jie suminkštės. Suberkite paruoštus avinžirnius, supjaustytus pomidorus, abrikosus, užpilkite vandeniu ar sultiniu, kad jis vos semtų produktus, pagardinkite medumi, sultimis, prieskoniais ir 70–90 min. troškinkite ant labai lėtos ugnies.

Vietoj traškučių

250 g konservuotų avinžirnių,

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,

po žiupsnelį ciberžolės, rūkytos saldžiosios paprikos, džiovintų bazilikų, česnakų miltelių,

druskos.

Avinžirnius perplaukite vandeniu ir subėrę ant popierinio rankšluosčio nusausinkite. Avinžirnius apvoliokite aliejaus ir prieskonių (juos galite rinktis savo nuožiūra) mišinyje, suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir iki gražiai apskrus kepkite 180 °C orkaitėje. Taip paruoštus avinžirnius galite naudoti ne tik užkandai, bet ir įvairioms salotoms.

Falafeliai su spanguolėmis

400 g konservuotų avinžirnių,

1 didelis batatas,

85 g džiovintų spanguolių,

1 kiaušinis,

1 skiltelė česnako,

žiupsnelis kardamono, aitriosios paprikos,

druskos,

aliejaus kepti.

Nupilkite nuo avinžirnių skystį ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki sorų kruopų dydžio gabaliukų. Sumaišykite su išvirtu ir į košę sutrintu batatu, kiaušiniu, prieskoniais, išmirkytomis spanguolėmis. Iš masės formuokite desertinio šaukšto dydžio kukuliukus, kuriuos iškepkite aliejuje. Kad susigertų riebalų perteklius, iškeptus falafelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Patiekite su graikišku jogurtu, pagardintu, citrinų sultimis, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.

Avinžirnių salotos su tunais

100 g konservuotų avinžirnių,

150 g konservuotų tunų filė,

200 g vyšninių pomidorų,

150 g salotų mišinio,

1 mažas svogūnas,

1 šaukštas Dižono garstyčių,

2 šaukštai raudonojo vyno acto,

druskos,

pipirų.

Pomidorus perpjaukite pusiau, susmulkinkite svogūną, stambius salotų lapus suplėšykite, nupilkite skystį nuo avinžirnių ir juos perplaukite. Produktus suberkite į dubenį, ant viršaus sudėkite tunų gabaliukus ir užpilkite padažu iš garstyčių, acto, aliejaus ir prieskonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To re

To re portretas
Tai persikelkit į wordą be nuotraukų, lol

Re-

Re- portretas
Kam tos didžiolės nuotraukos? sunku atsispaosdinti ir reikia daugiau popieriaus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių