Pereiti į pagrindinį turinį

Baklažanų laiveliai su mėsos įdaru

2015-10-27 14:10
DMN inf.
Baklažanų laiveliai su mėsos įdaru
Baklažanų laiveliai su mėsos įdaru / Shutterstock nuotr.

Orai vėsta, tad norom nenorom, daugiau laiko praleidžiame namuose. Gražiai vakarienei  prie bendro stalo galite pakviesti artimuosius. Gardus baklažano laivelių skonis tikrai pradžiugins kiekvieną.

Reikės:

1 baklažano,

300 g maltos jautienos,

1 svogūno,

1 morkos,

poros skiltelių česnako,

alyvuogių aliejaus kepimui,

2 v. š. pomidorų pastos,

druska, pipirai (pagal skonį),

bazilikai, persilado prieskoniai (pagal skonį).

Gaminimas:

Baklažaną perpjauname perpus ir 30 minučių mirkome sūriame vandenyje.

Tada išskobiame minkštimą, baklažanų puseles aptepame aliejumi (iš tamsiosios pusės), dedame į skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. odelėmis į viršų.

Faršą pakepiname keptuvėje kartu su smulkintais svogūnais, morkomis, česnakais, baklažano išskobtu vidumi, paskaniname prieskoniais ir pomidorų padažu.

Įdarą dedame su kaupu į baklažanų puseles ir dar kepame apie 20 min. Pabaigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu, patiekalą pagardinti grietine. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų