Orai vėsta, tad norom nenorom, daugiau laiko praleidžiame namuose. Gražiai vakarienei prie bendro stalo galite pakviesti artimuosius. Gardus baklažano laivelių skonis tikrai pradžiugins kiekvieną.
Reikės:
1 baklažano,
300 g maltos jautienos,
1 svogūno,
1 morkos,
poros skiltelių česnako,
alyvuogių aliejaus kepimui,
2 v. š. pomidorų pastos,
druska, pipirai (pagal skonį),
bazilikai, persilado prieskoniai (pagal skonį).
Gaminimas:
Baklažaną perpjauname perpus ir 30 minučių mirkome sūriame vandenyje.
Tada išskobiame minkštimą, baklažanų puseles aptepame aliejumi (iš tamsiosios pusės), dedame į skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. odelėmis į viršų.
Faršą pakepiname keptuvėje kartu su smulkintais svogūnais, morkomis, česnakais, baklažano išskobtu vidumi, paskaniname prieskoniais ir pomidorų padažu.
Įdarą dedame su kaupu į baklažanų puseles ir dar kepame apie 20 min. Pabaigoje galima pabarstyti tarkuotu sūriu, patiekalą pagardinti grietine. Skanaus!
Naujausi komentarai