Pereiti į pagrindinį turinį

Beatos moliūgų ir žemės riešutų keksiukai

2013-10-03 09:02
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

"Šie keksiukai – dovana ir svečiui, ir kepėjui. Juos galima iškepti iš anksto, moliūgas padės jiems išlikti labai drėgniems 2–3 dienas. Rudasis cukrus kepiniui suteikia intensyvesnį skonį ir ryškesnę spalvą", - sako Beata Nicholson.

Reikės:

• 3 kiaušinių
• 250 g tamsaus (muskovado arba farino) cukraus
• 150 g saulėgrąžų ar rapsų aliejaus
• 350 g tarkuoto moliūgo
• 150 g džiovintų abrikosų
• 200 g sūdytų žemės riešutų
• 210 g miltų
• 1 kupino šaukštelio kepimo sodos
• 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
• 2 šaukštų cinamono
• 0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų gvazdikėlių
• 0,25 (ketvirčio) šaukštelio maltų muskatų riešutų

Įjunkite orkaitę – temperatūra 190 ºC. Sudėkite keksiukų „sijonėlius“ (popierėlius) į kepimo formą. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Abrikosus supjaustykite griežinėliais.

Miltus sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir soda.  Žemės riešutus truputėlį pasmulkinkite delne arba peiliu ant pjaustymo lentelės. Galite palikti juos ir viso dydžio, aš truputį pasmulkinu, kad kai kurie būtų visai nedideli.

Kiaušinius ir cukrų dubenyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu dideliu greičiu, kad kiaušiniai suputotų ir jų tūris padidėtų (plakite apie 5 minutes). Tada pamažu pilkite aliejų ir toliau plakite. Viskas turėtų susiplakti į vientisą minkštą kremą. Jis turi šiek tiek priminti putėsius ar net majonezą.

Dabar į šią masę įmaišykite miltus. Šįkart plakiklio nenaudokite, švelniai darbuokitės šaukštu. Tešla bus gana tiršta. Į tešlą verskite sutarkuotą moliūgą (jo bus beveik tiek pat, kiek tešlos), riešutus ir abrikosus. Viską išmaišykite, kad vienodai pasiskirstytų.  Tešlą pilkite į keksiukų formeles, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų