Pereiti į pagrindinį turinį

Belgiško triušienos troškinio receptas

2016-06-08 14:14
jokuboreceptai.lt

Gardaus triušienos troškinio receptas - itin lengva gaminti namuose!

Shutterstock nuotr.

Sudėtinės dalys:

Triušiena, 1 kg

Čiobreliai, pagal skonį

Sviestas, 4 v. šaukštai

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Alus, 1 stiklinė

Vištienos sultinys, 300 ml

Svogūnas, 4 vnt.

Česnakas, 3 skiltelė

Vyno actas, 2 v. šaukštai

Salieras, 100 g

Garstyčios, 1 v. šaukštas

Druska, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Petražolės, pagal skonį

Cukrus, 1 v. šaukštas

Gaminimas:

Vienas iš nedaugelio iki šiol gamintų triušienos receptų! Itin gardus baltymingos mėsos patiekalas.

Triušio mėsytę gerai nuplauname po bėgančiu šaltu vandeniu, supjaustome atskiromis dalimis. Pilame šaukštą vyno acto į 1l vandens ir užpilame šiuo marinatu triušieną. Po keleto valandų kartojame procedūrą – taip mėsa taps minkštesnė. Išmirkytos triušienos gabalėlius nusausiname ir apibarstome rupia druska, leidžiame pabūti bent 20 min.

Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir alyvuogių aliejaus, apkepame triušio gabalėlius ir visų pusių. Mėsą atidedame į šalį.

Tuo tarpu didelį puodą dedame ant viryklės (vidutinė kaitra), į jį dedame keletą šaukštų sviesto, suberiame smulkintas daržoves: svogūną, česnako skilteles, saliero stiebą, šiek tiek čiobrelio. Apkepiname daržoves kol suminkštės. Tuomet po truputį supilame belgišką tamsųjį alų, šaukštą vyno acto ir sudedame triušienos gabalėlius ir užpilame pusantros stiklinės vištienos sultinio. Uždengiame puodą, leidžiame troškiniui užvirti ir troškiname 1 val. ant silpnos kaitros. Pagardiname maltais pipirais ir petražolėmis, šaukštu garstyčių ir  troškiname dar 20 min. Troškinimo laikas labai priklauso nuo to, kokio amžiaus buvo triušiukas ir kiek laiko mėsa buvo marinuota vandens ir vyno acto tirpale.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų