Pereiti į pagrindinį turinį

Brusketa su miško grybais

2015-10-02 12:31
DMN inf.
Brusketa su miško grybais
Brusketa su miško grybais / Google images nuotr.

Jei iš miško parsinešėte krepšį gėrybių ir nebesugalvojate, ką įdomaus pasigaminus - šis receptas kaip tik jums. Grybų ir brusketos užkandis puikiai tiks pavaišinti svečiams ir užkandžiauti prie vaišių stalo.

2 porcijoms reikės:

2 didelių riekių duonos,

apie 9 vidutinių miško grybų (baravykų, šilbaravikių),

1 skiltelės česnako,

šakelės rozmarino,

šlakelio alyvuogių aliejaus,

1 v. šaukšto sviesto,

1/2–1 a. šaukštelio citrinos sulčių,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

jūros druskos,

nedidelio gabalėlio čederio sūrio arba parmezano.

Gaminimas:

Duonos riekes apkepinkite ant šlakelio alyvuogių aliejaus (geriausiai tiks grilio patiekalų keptuvė), lengvai įtrinkite česnaku.

Grybus nuvalykite, supjaustykite riekelėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įmeskite rozmarino šakelę bei likusią česnako skiltelę, pakepinkite keletą sekundžių, po to suberkite grybus ir kepkite apie 5–8 minutes.

Prieš baigiant kepti įberkite druskos, pipirų, pagardinkite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.

Ant brusketos uždėkite keptų grybų, užtarkuokite ar patrupinkite sūrio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra