Bulvių apkepo receptas

Portalo sveikata.diena.lt skaitytoja Virginija šiandien siūlo pasigaminti jos mėgstamo bulvių apkepo, kuriam reikės:

5 - 6 bulvių

2 - 3 šaukštų kvietinių miltų

3 šaukštų majonezo

stiklinės pieno

3 kiaušinių

tarkuoto sūrio (sūris dideslės reikšmės neturi, tačiau rinkitės tokį, kuris gerai lydosi ir yra skanus)

mairūno

trupučio sviesto

juodųjų pipirų (kitus prieskonius rinkitės pagal skonį)

Bulves nulupkte ir susmulkinkite (tik pernelyg nesusmulkinkite). Suberkite miltus, pridėkite majonezo, įberkite mairūno ir juodūjų pipirų (čia galite pridėti ir kitų prieskonių, kuriuos mėgstate. Tačiau jie turi būti tinkami bulvių patiekalams. Kartais ir aš mėgstu paeksmerimentuoti gamindama šį patiekalą). Viską sumaišykite ir sudėkite į paruoštą kepimo skardą. Ant viršaus užpilkite išplaktų kiaušinių, pieno ir suberkite sūrio drožles. Kepkite 180 - 190 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Majonezas

Majonezas portretas
Kada pagaliau lietuviai supras, kad majonezas netinka nei kepimui, nei marinavimui.

inga

inga portretas
Kodėl netinka?

Jonas

Jonas portretas
Labai neskaniai atrodo jeigu yra majonezas, jau geriau paprastas, tik jaiusiniai, druska ir aliejus.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių