Pereiti į pagrindinį turinį

D. Kunčienės "Rudenėlio" salotos, gardintos raugintu moliūgu

2013-10-20 18:30

Tris kartus sveiko maisto šventėse Šeimininkių šeimininkės titulą pelniusi kaunietė Danutė Kunčienė siūlo salotų „Rudenėlis“ receptą. Žinoma, šių salotų paragausite gal tik po 5-6 dienų, nes vieną iš ingredientų  – moliūgą reikia rauginti.

Salotoms reikės:

sutarkuotos juostelėmis morkos,
sutarkuoto juostelėmis balto ridiko,
supjaustytos salotos gūželės,
supjaustyto kubeliais rauginto moliūgo.

Jeigu vietoje salotos pjaustysite dalį šviežio kopūsto galvutės, tai supjaustytus kopūstus reikia stipriai sumaigyti, pagrūsti, kad atsirastų sulčių. Tuomet visus ingredientus sumaišyti ir nedėti jokių priedų bei prieskonių – reikiamą skonį suteiks rauginto moliūgo kubeliai, jų sultys. Visų ingredientų dedama po lygiai. Galima paskaninti žiupsniu susmulkintų petražolių.

Moliūgas rauginamas taip:

Mažą, maždaug kilogramo svorio oranžinį moliūgą (kuo kietesnis, tuo geriau) supjaustyti maždaug 3 cm aukščio – pločio kubeliais, užpilti litru šilto vandens, kuriame turi būti ištirpinta 3 šaukštai druskos, 2 šaukštai cukraus, įdėta po šaukštą kmynų, kalendrų ir krapų sėklų, trys susmulkintos skiltelės česnako.   Taip paruoštu vandeniu užpiltas moliūgas paliekamas rūgti 5-6 paroms.

Jei salotoms nesunaudosite viso rauginto moliūgo kubelių, jų sultis nupilkite, užvirinkite ir užpilkite ant moliūgo kubelių, sudėtų į stiklainį, užsukite. Taip paruošti moliūgai labai pravers žiemą, ant Kūčių stalo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų