Pereiti į pagrindinį turinį

Daržo karaliaus metamorfozė: moliūgų sriuba

2015-10-05 07:00
Shutterstock nuotr.

Oranžiniai moliūgai daržuose pūpso ramiai – juk apie šalnas dar niekas nekalba, o ir nedidelės šalnos šiai solidžių apimčių daržovei nėra pavojingos. Vidutinio dydžio subrendusius moliūgus geriausia laikyti sausoje ir vėdinamoje patalpoje, kai temperatūra 10–15 laipsnių. Maži ir labai dideli moliūgų vaisiai netinka ilgiau laikyti – juos reikia perdirbti arba suvartoti per mėnesį. Ką galima iš tokių moliūgų paruošti, pataria A.Stulginskio universiteto Žemės ūkio ir maisto mokslų instituto doc. dr. Jurgita Kulaitienė ir pateikia daugybę receptų.

Priminsime, kad kinai nuo seno laiko moliūgus daržo karaliais, o štai austrai juodoju auksu vadina ne naftą, o iš moliūgų sėklų išspaustą aliejų. Tačiau vertingos ne tik moliūgų sėklos, bet ir patys vaisiai, kurie padeda organizmui įsisavinti sunkesnį maistą, kai sutrinka kepenų ir inkstų veikla. Svarbu ir tai, kad moliūgų patiekalai netukina ir neleidžia organizme kauptis cholesteroliui.

Reikės

250 g moliūgų,

250 g bulvių,

2 šaukštų sviesto,

1 kubelio sultinio miltelių,

3 šaukštų grietinės,

1 stiklinės obuolių sulčių,

1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,

1 šaukštelio citrinos sulčių,

2–3 stiklinių vandens,

žiupsnelio druskos, cinamono, krapų, tarkuoto imbiero ar jo miltelių.

Gaminimas:

Moliūgą nuplauti, išimti sėklas, minkštimą sutarkuoti. Bulves ir svogūną supjaustyti kubeliais, sviestą pakaitinti puode. Tuomet į puodą suberti bulves ir svogūnus. Maišant troškinti 2–3 min. Sudėti sutarkuotą moliūgą, suberti sultinio miltelius, įpilti 2–3 stiklines vandens, puodą uždengti ir virti 10–12 min. Sriubą suplakti plakikliu, supilti obuolių sultis, pagardinti cinamonu, imbieru, citrinos sultimis ir tarkuota žievele, grietine, krapais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų