- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Duonos gaminius įprasta patiekti kaip priedą prie sriubos ar salotų, kiek neįprasčiau, kai ji virsta pagrindiniu ingredientu.
Nors kai kuriems duona gali atrodyti pernelyg paprastas ir netgi nuobodus gaminys, mes siūlome pažvelgti naujomis akimis ir šaldytą duoną, kurią rasite prekybos centrų šaldikliuose, prikelti naujam, nenuobodžiam ir išskirtiniam gyvenimui – duona užšaldyta, kad būtų karšta, užšaldyta, kad jūsų namuose gimtų patiekalai, kuriuos drąsiai vadinsite meno kūriniais.
PRANCŪZIŠKAS BATONAS SU SŪRIO PADAŽU
Jums reikės:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 g tarkuotos mocarelos
5 g kukurūzų krakmolo
1 skiltelės česnako
½ šaukštelio džiovintų žolelių
100 g pieno
1 prancūziško batono su česnakiniu įdaru
Gaminimas:
Puode sumaišykite sūrius, krakmolą ir pieną.
Įtarkuokite česnaką ir suberkite džiovintas žoleles.
Nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa.
Paruoštą sūrio mišinį supilkite į serviravimo indą ir patiekite su laužytu prancūzišku batonu.
SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS IR MANGŲ-POMIDORŲ SALOTOMIS
Jums reikės:
1 tamsios itališkos duonos CIABATTA
1 mango
3–4 skirtingų spalvų pomidorų
50 g ančiuvių filė aliejuje
kelių šakelių šviežių bazilikų
1 skiltelės česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
Duoną supjaustykite stambiomis riekelėmis ir paskrudinkite.
Skrudintą duoną įtrinkite česnaku.
Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su mangais ir bazilikų lapeliais. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir pipirų.
Ant paruoštų skrebučių dėkite po šaukštą pomidorų-mangų salotų ir išdėliokite ančiuvius
SUMUŠTINIS SU SILKE IR KASTINIU
Jums reikės:
6 tamsių Prancūziškų duonelių
6 šaukštų kastinio
12 kornišonų
240 g sūdytos silkės
įvairių žalumynų (papuošti)
Gaminimas:
Duonelę perpjaukite pusiau ir patepkite kastiniu.
Išdėliokite per pusę perpjautus agurkėlius, silkės juostelę ir žalumynus.
Prispauskite likusia duonele.
KRUASANAS SU OMLETO PAPLOTĖLIU
Jums reikės:
6 vnt. sviestinių kruasanų
3 kiaušinių
75 g grietinėlės
40 g tarkuoto sūrio
Druskos, pipirų
Žiupsnelio rūkytos paprikos
10 šaukštų varškės sūrelio
6 šaukštų Dižono garstyčių
6 riekelių lydyto sūrio
45 g šviežių špinatų
Mėgstamų sezoninių daržovių
Gaminimas:
Kruasanus 17–20 min. kepkite iki 170–180°C įkaitintoje orkaitėje.
Kiaušinius išplakite su grietinėle ir tarkuotu sūriu. Pagardinkite smulkintais špinatais, druska, pipirais ir žiupsneliu rūkytos paprikos. Perpilkite į kepimo formelę ir 10–12 min. kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kruasanus perpjaukite pusiau, apačią patepkite varškės sūreliu, o viršų – garstyčiomis, dėkite supjaustytą omletą, lydytą sūrį ir mėgstamas sezonines daržoves.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...