Gardžios špinatų salotos su grybais, kumpiu ir medaus užpilu. Užtruksite vos 30 min. joms pagaminti namuose.
Sudėtinės dalys:
Špinatai, 4 stiklinės
Pievagrybiai, 1/2 stiklinės
Pomidoras, 1 vnt.
Kiaušinis, 2 vnt.
Parmezano sūris, 1/4 stiklinės
Kumpis, 50 g
Medus, 1/4 stiklinės
Actas, 1 a. šaukštelis
Aliejus, 1/4 stiklinės
Garstyčios, 1 a. šaukštelis
Citrinos sultys, 1 a. šaukštelis
Svogūnų laiškai, pagal skonį
Sviestas, pagal skonį
Gaminimas:
Kietai išverdame keletą kiaušinių, atvėsiname.
Pievagrybius nuplauname, susmulkiname ir apkepame svieste. Taip pat apkepame keletą vytinto arba rūkyto kiaulienos kumpio riekučių. Viską atvėsiname, traškias kumpio riekeles susmulkiname.
Špinatų lapus ir pomidorą nuplauname po tekančiu vandeniu. Lapus, jeigu reikia, perpjauname pusiau, pomidorą pjaustome didesniais gabalėliais.
Į dubenį su salotomis pridedame pievagrybius ir kumpį. Pagardiname druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.
Gaminame salotų užpilą. Į nedidelį dubenį dedame skystą kambario temperatūros medų, įpilame aliejaus, pagardiname a. šaukšteliu citrinos sulčių, acto bei geltonųjų garstyčių. Užpilą kruopščiai išmaišome.
Salotas apšlakstome užpilu. Salotas, apibarstytas Parmezano sūriu, tiekiame su nesmulkinta kiaušinio pusele bei balta duona.
Špinatų salotos paruošos. Gero apetito!
Naujausi komentarai