Pereiti į pagrindinį turinį

Greitai paruošiama "zurek" sriuba

2009-03-28 09:00
Greitai paruošiama "zurek" sriuba
Greitai paruošiama "zurek" sriuba / Gedimino Bartuškos nuotr. Paruošta: sriubą galima išvirti per kelias minutes ir pavaišinti ja netikėtai užsukusius svečius.

Vilniuje tęsiasi gastronomijos festivalis, kuriame galima susipažinti su įvairių šalių kulinarijos tradicijomis. Šiuo metu festivalyje pristatoma mūsų kaimynų lenkų virtuvė.

Kaimynės Lenkijos tradicinė virtuvė panaši į lietuvišką: lenkai mėgsta valgyti sočiai, daugelį patiekalų pagardina riebiais padažais. Kaip ir Lietuvoje, Lenkijoje sunku rasti visiškai autentiškų patiekalų: daugelis pasiskolinta iš kitų šalių, joje susimaišo Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, kitų šalių virtuvių bruožai.

Lenkai mėgsta valgyti raugintus agurkus, kopūstus, įvairias dešras, jų virtuvė neįsivaizduojama be sriubų. Lenkijoje populiariausios – žarnokų sriuba "flaki", tiršta pupelių sriuba "grochowka" ir tradicinė lenkų sriuba su dešra ir kiaušiniu "zurek".

Kaip gaminti "zurek", papasakojo lenkų kavinės "Sakwa" (M.K.Paco g. 1) virėja Olga Žurba. Šioje kavinėje galite rasti įvairių lenkiškų patiekalų, tačiau šią sriubą išsivirti bus paprasčiausia.

Reikės (1 porcijai):

40 g rūkytos dešros, 30 g porų, česnako, pusės kiaušinio, šaukšto grietinės, pusės kubelio "Kostiljos" prieskonių, 2 ar 3 stiklinių sultinio, šlakelio aliejaus, petražolių.

Kaip pasigaminti:

Į puodą pilame aliejaus, jį įkaitiname ir suberiame smulkiai supjaustytą česnaką. Smulkiai supjaustome porus, dešrą, viską dedame į puodą ir šiek tiek apkepame, įdedame pusę kubelio "Kostiljos" prieskonių. Tuomet užpilame sultiniu. Tai gali būti kokios nors mėsos, šonkauliukų nuoviras, o jei tokio neturite, galite tiesiog į vandenį įberti universalių prieskonių ar sultinio miltelių.

Kai sriuba pradeda virti, įdedame didelį šaukštą grietinės ir pamaišome, kad neliktų gumuliukų. Dar pora minučių paverdame. Išverdame kiaušinį, jo pusę, darkart perpjautą pusiau, dedame į lėkštę. Tuomet ant jo pilame sriubą, ją pabarstome petražolėmis. Šiai sriubai pagaminti jums turėtų pakakti 5–10 minučių.


Kaip gaminti sriubą

Pirmas žingsnis: supjaustome česnakus, porus, dešrą, galime iš anksto perpjauti išvirtą kiaušinį.
Antras žingsnis: daržoves ir dešrą apkepiname puode.
Trečias žingsnis: po poros minučių užpilame sultiniu.
Ketvirtas žingsnis: sriubai pradėjus virti, dedame didelį šaukštą grietinės.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų