Pereiti į pagrindinį turinį

Greitasis lagmanas (uzbekiškas avienos troškinys)

2013-11-27 08:48
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

4 asmenims reikės:

500 g avienos;
0,5 litro sultinio;
2 paprikų;
2 pomidorų;
1 svogūno;
1 ridiko;
0,25 kininio kopūsto;
1 česnako galvutės;
augalinio aliejaus;
2 v. š. kapotų krapų ir petražolių;
300 g šviežių spagečių;
mėgstamo acto.

Ladžanui (aštriai pastai) reikės:

2 v. š. aliejaus;
4 skiltelių česnako;
1 a. š. maltos Kajeno paprikos;
1 a. š. maltos saldžiosios paprikos;
druskos.

Mėsą supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite 3 v. š. aliejaus, dėkite ir apkepinkite mėsą apie 7 minutes. Užvirkite sultinį. Susmulkinkite svogūną, paprikas, ridiką, apkepinkite keptuvėje su aliejumi, dėkite smulkintas česnako skilteles ir sutrintus pomidorus. Viską dėkite į puodą su mėsa. Pilkite sultinį ir troškinkite apie 1,5 valandos. Likus 15 minučių dėkite susmulkintą kininį kopūstą.

Gaminkite ladžaną: sukapokite česnako skilteles, sumaišykite su prieskonių milteliais, druska ir užplikykite mišinį įkaitintu aliejumi.
Baigiantis troškinimui, išvirkite makaronus. Dėkite juos į dubenėlius, užpilkite troškiniu, prieš patiekdami apibarstykite žalumynais. Pagal skonį troškinį pasigardinkite padažu ir šlakeliu mėgstamo acto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų