Pyragas puikai tinkantis vasaros piknikams, kai norisi kažko neįprasto
Tešlai reikės:
100 g sviesto
200 g kvietinių miltų
60 ml. šalto vandens
Įdarui reikės:
150g. virtų grikių
1 svogūno
200g. Šaltai rūkytos šoninės
150 ml. pieno
2 kiaušinių
ryšulėlio krapų
druskos, pipirų
Pyrago pagrindui
Į dubenį persijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos ir stambia tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą.
Pirštais sutrupinkite sviesto gabalėlius, įtrinkite juos į miltus, kad viskas atrodytų kaip stambių trupinių krūva. Į mišinį įpilkite šalto vandens ir greitai maišykite, o paskui jau suspauskite masę į vieną gumulą. Paruoštą tešlą ir valandai padėkite į šaldytuvą. Po valandos tešlą iškočiojame iki 5 mm storio, įklokite ją į neaukštą kepimo formą. Formoje įklotą tešlą dar pastatykite valandai į šaldytuvą, kad ji būtų dar trapesnė. Tešlai formoje atšalus, ant jos viršaus patieskite kepimo popierių bei ant jo priberkite pupų aržirnių ir pašaukite į 185 laipsnių orkaitę 15 minučių. Iškepęs pyragas turi būti sausas ir kietokas.
Pyrago įdaras
Kol tešla kepa keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Kai svogūnai suminkštės berkite ir mažais gabaliukais sukapotą šoninę. Keletą minučių viską pakepinkite. Į dubenį įpilkite 150 ml riebaus pieno, įmuškite 2 kiaušinius, šiek tiek pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintų krapų. Masę lengvai išplakite.Ant iškepto pyrago iš keptuvės išverskite pakepintus svogūnus su šonine bei tolygiai paskleiskite. Berkite virtų grikių sluoksnį.
Supilkite kiaušinių plakinį ant grikių, kad juos apsemtų ir pašaukite į 165-170 laipsnių orkaitę 10 minučių. Pyragą palikite atvėsti formoje.
Naujausi komentarai