- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
-
Humoristo J. Jankevičiaus rytas – omletas ir originalūs desertai (receptai)
Šį šeštadienį nuotaikingoje TV3 ryto laidoje „Gardu Gardu“ svečiuosis lietuviško humoro sunkiasvoris Justinas Jankevičius.
Anksčiau aštuonis, devynis kavos puodelius per dieną išgerdavęs Justinas santūriai užsisakė espreso puodelį ir su pasimėgavimu ragavo virtuvės šefo Deivido Praspaliausko iškeptą išskirtinio skonio omletą. Taip prasidėjo šmaikščių, bet kartu ir nuoširdžių įžvalgų kupinas kulinarinės bei humoristinės improvizacijos meistrų pokalbis.
Sąžiningai prisipažinęs, kad svečius namuose vaišintų pica ir desertui taip pat užsakytų picą, Justinas lengvai leidosi įkalbamas sukurti originalų desertą bei paslapčia prisipažino: „Dievinu pieniškas dešreles ir tik jas galėčiau valgyti iki gyvenimo pabaigos“. Pagautas entuziazmo humoristas pagauliai dalinosi svajone, kaip atidarys nuosavą pieniškų dešrelių parduotuvę.
Už pripažinimą ir galimybę dirbti mėgstamą darbą, humoro laidų numylėtinis dėkojo pilnoms salėms žiūrovų, kurios rinkosi į praėjusio sezono populiariausią humoro šou „Buvusių moterų reikalai“. „Niekados nebuvo dviejų vienodų pasirodymų, taip pat kaip nebūna tokių pačių pagal vieną recepto idėją pagamintų patiekalų“ – improvizacijos meno galią profesinėje veikloje pripažino J. Jankevičius.
„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 9.30 val. per TV3.
Omletas
* 4 kiaušiniai,
* 15 g greito paruošimo sorų košės „Nominal“,
* žiupsnelis druskos,
* žiupsnelis pipirų,
* 3 konservuotos cukinijų juostelės,
* 3 saulėje džiovini pomidorai,
* 40 g fetos sūrio,
* rukolos ,
* garstyčių daigai,
* svogūnų laiškai,
* alyvuogių aliejus.
Į dubenį įmušti kiaušinius ir šiek tiek juos paplakti. Suberti greito paruošimo sorų košę, druską ir pipirus. Viską gerai išplakti. Į įkaitintą keptuvę supilti paruoštą kiaušinių ir sorų košės masę. Apkepti vieną pusę ir omletą apversti. Tada ant jo sudėti konservuotų cukinijų juosteles, džiovintus pomidorus, užbarstyti fetos sūriu. Omletą sulenkti per pusę ir įdėti į lėkštę. Papuošti rukolos lapeliais, garstyčių daigais, smulkintais svogūnų laiškais bei pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Avietės su karšto šokolado padažu
* 100 g juodojo šokolado,
* 25 g karčiojo šokolado,
* 375 g grietinėlės,
* 15 g lazdynų riešutų pastos,
* žiupsnelis druskos,
* šviežių aviečių,
* juodųjų balzaminio acto ikrų,
* mėtos šakelė.
Grietinėlę užvirti ir į ją sudėti šokoladą, riešutų pastą bei berti žiupsnelį druskos. Pakaitinti, kol šokoladas ištirps. Į desertinį indelį ar taurelę sudėti avietės, užpilti karštu šokoladu ir papuošti balzaminio acto perlais bei mėtos šakele.
Sveikatos kokteilis
* 50 g aviečių tyrės „Ravifruit“,
* 50 g vyšnių tyrės „Ravifruit“,
* šlakelis vandens,
* žiupsnelis krapų,
* saujelė rukolų.
Į trintuvo indą supilkite tyres bei vandenį. Sudėkite žalumynus. Viską susmulkinkite. Paprastai puikus kokteilis širdies ir kraujotakos sustiprinimui.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...