Įdaryti kepti obuoliai su duonos trupiniais

  • Teksto dydis:

Kai galvojame apie desertą, pirmiausia ateina mintis apie šokoladą, ledus ar pyragaičius. Tačiau desertas gali būti ir daug sveikesnis pasirinkimas, nei įprasta. Pavyzdžiui vaisiai, kuriuos galite pasiruošti ypač skaniai.

Reikės

2 riekių juodos duonos su sėklomis,

4 obuolių,

5–6 šaukštelių desertinės vanilinės varškės,

žiupsnio cinamono,

aliejaus.

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Duoną supjaustykite kubeliais ir suberkite ant kepimo skardos, kurioje patiestas kepimo popierius. Pašlakstykite aliejumi, sumaišykite ir kepkite apie 15–20 min., kol kubeliai paruduos ir sukietės.

Kai duona apskrus, išimkite iš orkaitės, leiskite pravėsti ir suberkite į maisto kombainą. Sutrinkite iki drožlių ar smulkiau. Jei neturite kombaino, galite naudoti ir smulkintuvą.

Obuolius nuplaukite ir atsargiai išskobkite jų centrą – taip, kad nepažeistumėte dugno ir galėtumėte saugiai ten įdėti varškės įdarą. Varškę sumaišykite su cinamonu ir dėkite šaukšteliu į obuolio viduriuką (jei naudosite ne desertinę varškę, pasaldinę išplakite).

Pašaukite obuolius į orkaitę ir kepkite apie 30–40 min. – obuoliai turi būti iškepę ir jau pradedą leistis. Prieš patiekdami, gausiai apibarstykite paruoštais duonos trupiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių