12 keksiukų reikės:
210 g miltų;
50 g cukraus;
1 v. š. linų sėmenų (arba chia sėklų);
1,5 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. cinamono;
0,75 a. š. malto imbiero;
0,5 a. š. druskos;
žiupsnelio maltų gvazdikėlių;
90 ml klevų sirupo;
120 ml + 1 v. š. augalinio aliejaus;
75 ml vandens;
1,5 a. š. vanilės ekstrakto;
2 stiklinių tarkuotų morkų, kriaušių ir šviežio imbiero. Naudota 6 morkos, 2 kriaušės ir 3 cm imbiero šaknies. Kriaušes galite pakeisti obuoliais, dėti daugiau ar mažiau imbiero.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Patepkite kepimo formeles 1 v. š. aliejaus. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, cinamoną, maltą imbierą, gvazdikėlius ir druską. Į mažesnį dubenį pilkite klevų sirupą, aliejų, vandenį, vanilės ekstraktą, išplakite. Į plakinį įmaišykite tarkuotas morkas, kriaušes ir šviežią imbierą. Tada mišinį pilkite į didelį dubenį, viską gerai išmaišykite. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir kepkite 15–18 minučių, kol gražiai apskrus.
Naujausi komentarai