Pereiti į pagrindinį turinį

Ispaniškai amerikietiškas baras "California"

2010-01-09 23:59
Taikinys: "Californios" kolektyvas tikisi privilioti daug keliaujančių ir gerą maistą vertinančių miestiečių.
Taikinys: "Californios" kolektyvas tikisi privilioti daug keliaujančių ir gerą maistą vertinančių miestiečių. / Redakcijos archyvo nuotr.

Prieš pat Naujuosius metus atidarytame bare "California" (Subačiaus g. 2) lankytojai viliojami dideliu vyno pasirinkimu, taip pat – ispaniškais užkandžiais "tapas".

Vynas ir užkandžiai

"Lūkesčiai pasiteisino. Vilniuje tikrai yra žmonių, suprantančių ir vertinančių gerą maistą bei aptarnavimą", – džiaugėsi vienas baro šeimininkų Vilius Šimkus. Dar prieš atidarydami barą jie pabrėžė, kad "California" bus skirta intelektualiems gurmanams, kuriems ne tas pats, ką valgyti ar gerti.

"Californios" stilių galima apibūdinti taip: "tapas", vynas ir linksma muzika. Tai – viena iš tų jaukių demokratiškų vietų, kuriose maistas – kokybiškas, vynas – nebanalus, o kainos – nedidelės", – taip apie naująjį barą kalbėjo patys jo šeimininkai.

Vynas čia parduodamas tiek buteliais, tiek taurėmis. Viena taurė vyno – 5 litai. Pilstomi ir brangesni vynai. "Geri dalykai turi būti prieinami kiekvienam, mokančiam jais džiaugtis", – aiškino savininkai.

Gerą nuotaiką čia skatina ne tik vynas, bet ir linksma muzika – daugiausia ispaniški ar Lotynų Amerikos ritmai, kartais dideliuose ekranuose rodomi garsiausių atlikėjų koncertai.

Valgiaraštis dar sudaromas

Maisto pasirinkimas valgiaraštyje dar nedidelis – daugiausia užkandžiai "tapas", be kurių neįsivaizduojami ispanų vakarėliai, jų kainos svyruoja tarp 6–9 litų. Taigi atėję dviese galite kelias valandas prie kelių taurių vyno ir užkandžių praleisti už maždaug 50–70 litų.

Tačiau jei norėsite rimtesnio patiekalo, kol kas teks ieškotis kitos vietos – valgiaraštis dar nebaigtas sudaryti. Geras dalykas mėgstantiems naktinėti – virtuvė čia dirba tiek, kiek ir pats baras.

Sriubą siūlys išsinešti

Pasiūlymas, kurio bent kol kas niekur kitur Vilniuje nerasite, – sriubos išsinešti. Kadangi savaitgaliais baras dirba iki 5 val. ryto, mieste užtrukusiems linksmybių mėgėjams ši idėja tikrai gali pasirodyti viliojanti. Jei pasiteisins, laiko klausimas, kada "Californios" pavyzdžiu paseks kiti barai ir kavinės.

Tiesa, dabar sriubų išsinešti čia dar negausite – bet šeimininkai žada, kad pradės šį planą įgyvendinti jau artimiausiomis dienomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų