Sultingi, itališki mėsos kukulaičiai jau garuoja lėkštėje. O kaip juos pagaminome?
Sudėtinės dalys:
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Svogūnas, 1 stiklinė
Česnakas, 5 skiltelės
Parmezano sūris, 1/2 stiklinės
Mocarela sūris, 1 stiklinė
Čedaro sūris, 1 stiklinė
Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė
Petražolės, 1/4 stiklinės
Kiaušinis, 1 vnt.
Garstyčios, 1 v. šaukštas
Jautienos faršas, 1500 g
Pomidorų pasta, 3 v. šaukštai
Vanduo, 1 v. šaukštas
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Į įkaitintą keptuvę įpilkime šaukštą aliejaus. Suberkime stiklinę smulkinto svogūno ir 4-5 skilteles smulkinto česnako. Pakepinkime, kol svogūnas gražiai pagels.
Dideliame dubenyje sumaišykime tarkuotus sūrius. Suberkime džiūvėsius, kapotus petražolės lapus, įdėkime šaukštą garstyčių, įkulkime kiaušinį. Pagardinkime druska (3/4 a.š.), šviežiai maltais pipirais. Sudėkime į dubenį jautienos faršą ir pakepintus svogūnus. Dubens turinį rankomis išmaišykime / išminkykime.
Iš paruoštos masės suformuokime mėsos kukulius. Sudėkime juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkime apie 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Nedideliame dubenyje išmaišykime 3 šaukštus pomidorų pastos su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Įpilkime 1 šaukštą šilto vandens. Šia pasta aptepkime šiek tiek apkepusius mėsos kukulius ir pašaukime atgal į orkaitę bei kepkime dar 25 min.
Itališki jautienos kukuliai paruošti. Papuoškime tarkuotu sūriu ir petražolėmis. Gero apetito!
Naujausi komentarai