Pereiti į pagrindinį turinį

Itališki jautienos kukuliai

2015-02-06 13:00
jokuboreceptai.lt
BTV nuotr.

Sultingi, itališki mėsos kukulaičiai jau garuoja lėkštėje. O kaip juos pagaminome?

Sudėtinės dalys:

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Svogūnas, 1 stiklinė

Česnakas, 5 skiltelės

Parmezano sūris, 1/2 stiklinės

Mocarela sūris, 1 stiklinė

Čedaro sūris, 1 stiklinė

Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė

Petražolės, 1/4 stiklinės

Kiaušinis, 1 vnt.

Garstyčios, 1 v. šaukštas

Jautienos faršas, 1500 g

Pomidorų pasta, 3 v. šaukštai

Vanduo, 1 v. šaukštas

Malti pipirai, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Gaminimas:

Į įkaitintą keptuvę įpilkime šaukštą aliejaus. Suberkime stiklinę smulkinto svogūno ir 4-5 skilteles smulkinto česnako. Pakepinkime, kol svogūnas gražiai pagels.

Dideliame dubenyje sumaišykime tarkuotus sūrius. Suberkime džiūvėsius, kapotus petražolės lapus, įdėkime šaukštą garstyčių, įkulkime kiaušinį. Pagardinkime druska (3/4 a.š.), šviežiai maltais pipirais. Sudėkime į dubenį jautienos faršą ir pakepintus svogūnus. Dubens turinį rankomis išmaišykime / išminkykime.

Iš paruoštos masės suformuokime mėsos kukulius. Sudėkime juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkime apie 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Nedideliame dubenyje išmaišykime 3 šaukštus pomidorų pastos su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Įpilkime 1 šaukštą šilto vandens. Šia pasta aptepkime šiek tiek apkepusius mėsos kukulius ir pašaukime atgal į orkaitę bei kepkime dar 25 min.

Itališki jautienos kukuliai paruošti. Papuoškime tarkuotu sūriu ir petražolėmis. Gero apetito!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų