Italui neįprasčiausi produktai Lietuvoje – šaltalankiai ir ciberžolės šaknys Pereiti į pagrindinį turinį

Italui neįprasčiausi produktai Lietuvoje – šaltalankiai ir ciberžolės šaknys

2018-02-17 15:47
LRT

Lietuvoje vieši italas, „Michelin“  žvaigždutę pelniusio restorano „Indako“ virtuvės konditeris Aniello Iervolino. Jis papasakojo, kaip gaminami itališki desertai.

Italui neįprasčiausi produktai Lietuvoje – šaltalankiai ir ciberžolės šaknys
Italui neįprasčiausi produktai Lietuvoje – šaltalankiai ir ciberžolės šaknys / LRT stop kadras

„Meilę virtuvei paveldėjau iš tėvo, virtuvės šefo“, – sako konditeris A. Iervolinas. Karjerą pradėjęs vos 14-likos nedidelio miestelio konditerijoje, dabar italas yra vieno Iskijos salos restorano šefo dešinioji ranka. Vaikystė Anielliui – tai saldumynai, iš pirmojo darbo konditerijoje labiausiai į atmintį įsirėžė eklerai – tai vienas mėgstamiausių italo saldėsių.

Naujų produktų italas atrado atvykęs ir į Lietuvą, čia su kolega iš pateiktų lietuviškų ingredientų ruošė šventinę vakarienę Trakų apvalaus stalo klubui. Konditeriui neįprasčiausi ingredientai pasirodė šaltalankiai ir ciberžolės šaknys. Italai, pasak konditerio, Lietuvoje gausiai naudojamus šakniavaisius laiko prastu maistu.

Daugiau apie konditeriją – Luko Šniolio reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra