Portalo skaitytojams šiandien siūlome pasigaminti gardžios jaunų burokėlių lapų sriubos su avinžirniais.
Reikės:
400 g burokėlių lapų200 g virtų avinžirniųvidutinio dydžio svogūno2 valg. šaukštų aliejaus2–3 skiltelių česnako1 l sultinio1–2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti, lengvai apkepti aliejuje. Burokėlių lapus perplauti, truputį nusausinti ir supjaustyti stambiais gabaliukais. Į puodą įpilti sultinį, užvirinti, sudėti pakepintus svogūnus ir burokėlių lapus, pavirti 5–6 min. Baigiant virti, suberti virtus avinžirnius (galima naudoti konservuotus), pagardinti citrinos sultimis.
Naujausi komentarai