Pereiti į pagrindinį turinį

Jautiena su džiovintomis slyvomis

2014-12-02 14:25
Shutterstock nuotr.

Prasidėjus žiemai organizmas dažnai tarsi pats prašosi vitaminų savo imuniteto stiprinimui. Mėsoje, ypač jautienoje, kaip žinia yra gausu žmogui reikalingų medžiagų, tad siūlome pasigaminti gardų jautienos kepsnį su slyvomis.

Reikės:

1 kg jautienos,

300 g minkštų džiovintų slyvų,

5 lauro lapelių,

pusės galvos česnako,

2 šaukštelių kalendros

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,

druskos ir maltų juodųjų pipirų - pagal skonį.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jautieną nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite riekelėmis ir prikaišiokite jų į mėsoje padarytus įpjovimus. Prieskonių grūstuvėje sugrūskite lauro lapelius, pipirus, druską ir kalendrą. Prieskonius pašildykite keptuvėje, kad paskleistų aromatą. Supilkite į aliejų, išmaišykite ir gautą mase ištrinkite mėsą.

Įkaitinkite sausą keptuvę ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, paspausdami ją mentele. Ant folijos lapo sudėkite trečdalį slyvų, ant jų – mėsą. Tuomet ją iš šonų ir viršaus apdėkite likusiomis slyvomis. Sandariai užvyniokite foliją, dėkite į skardą, įpilkite truputėlį vandens ir dėkite į orkaitę. Kepkite 15 – 20 minučių. Po to sumažinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie valandą. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų