Jautiena su džiovintomis slyvomis Pereiti į pagrindinį turinį

Jautiena su džiovintomis slyvomis

2014-12-14 09:00 klaipeda.diena.lt inf.
Jautiena su džiovintomis slyvomis
Jautiena su džiovintomis slyvomis / Shutterstock nuotr.

Mėsos patiekalus galima ruošti ne tik su bulvėmis ar ryžiais, o paįvairinti garnyrą vaisiais ar uogomis. Labai šaunus ir gausus reikalingų medžiagų derinys – jautiena su slyvomis.

Reikės

1 kg jautienos,

300 g džiovintų slyvų,

5 lauro lapelių,

pusės galvos česnako,

2 šaukštelių kalendros,

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,

druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Paruošimo būdas

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jautieną nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite riekelėmis ir prikaišiokite jų į mėsoje padarytus įpjovimus. Prieskonių grūstuvėje sugrūskite lauro lapelius, pipirus, druską ir kalendrą. Prieskonius pašildykite keptuvėje, kad paskleistų aromatą. Supilkite į aliejų, išmaišykite ir gauta mase ištrinkite mėsą.

Įkaitinkite sausą keptuvę ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, paspausdami ją mentele. Ant folijos lapo sudėkite trečdalį slyvų, ant jų – mėsą. Tuomet ją iš šonų ir viršaus apdėkite likusiomis slyvomis. Sandariai užvyniokite foliją, dėkite į skardą, įpilkite truputėlį vandens ir dėkite į orkaitę (ji turi būti jau įkaitinta iki 220 laipsnių). Kepkite 15–20 min. Po to sumažinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie valandą.

Naujausi komentarai

Komentarų nėra

Daugiau naujienų