Galbūt artėja jūsų, jūsų šeimos narių ar draugo gimtadienis? Kodėl gi nenustebinus savos gamybos gardžiu braškių tortu?
Reikės
0,5 stiklinės cukraus,
50 g margarino,
2 valgomųjų šaukštų medaus,
2 kiaušinių,
2,5 stiklinės kvietinių miltų,
3 indelių jogurto,
1,5 valgomojo šaukšto sodos, nugesintos 1 arbatiniu šaukšteliu acto,
braškių,
želatinos.
Paruošimo būdas
Kiaušinius, medų, margariną bei cukrų sudedame į metalinį indą ir kaitiname virš puodo su verdančiu vandeniu. Visą laiką maišome, kad iš kiaušinių netaptų kiaušinienė.
Jei jaučiame, kad pernelyg kaista, indą nukelkime nuo puodo ir toliau maišykime, kol kiek atvės. Tuomet vėl kaitinkime (svarbiausia, kad masė neužvirtų).
Į šią karštą vientisą masę supilame nugesintą sodą, tuomet viskas turėtų suputoti.
Nuimame indą nuo puodo, beriame miltus ir maišome. Kai tešla tampa sunkiai maišoma, imamės minkymo rankomis ir galiausiai kočiojimo.
Padalijame tešlą į penkias dalis. Kiekviena dalis tešlos turi būti iškočiota maždaug 3–4 mm storio torto formos lakštais. Patogiausia kočioti tiesiai ant sviestinio popieriaus, nes, lakštui iškepus ir atvėsus, bus nesunku jį nuimti ir stipriai sumažės galimybė lakštus sulaužyti.
Iškočiojus galima iškart apibrėžti tikslią torto formą, tuomet iškepusius lakštus jau bus galima iškart naudoti.
Kitas būdas: ant ką tik iškeptų lakštų (karštų, antraip sutrupės pjaunant) dėti torto formą ir pagal ją išpjauti apskritimą. Tuomet lakštų likučius sumalti ar sutrinti ir jais bus galima papuošti tortą.
Kiekvieną lakštą kepkime iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5–7 min. Kuo temperatūra aukštesnė, tuo greičiau iškeps.
Lakštus pertepame atšaldytu jogurtu, ant kiekvieno jogurtu užtepto lakšto uždedame želatinos, o kai viską baigiame, ant viršaus dedame braškių ir susmulkintų lakštų likučių.
Naujausi komentarai