Pereiti į pagrindinį turinį

Kad šventės būtų išskirtinės: auksinė prabanga ir naujoviški patiekalai

2015-12-19 10:00
DMN inf.

Artėja gražiausios ir svarbiausios metų šventės, tad vis dažniau pagalvojame, kuo gi šiemet nustebinsime prie Kūčių ir Kalėdų stalo susirinkusius artimuosius? Ne už kalnų ir Naujieji metai – ką rinktis, kaip puoštis ir kuo išsiskirti rengiantis į senųjų metų palydėtuves?

Reikia ruoštis iš anksto

Tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė ragina nepalikti visko paskutinei dienai, tada bus laiko ir naujiems receptams išbandyti, ir paimprovizuoti.

„Ruošdami šventę namuose iš anksto susidarykite valgiaraštį, pirkinių sąrašą. Kad nereikėtų blaškytis po visą miestą ieškant produktų, rinkitės tokią vietą, kur tikrai galėsite visko rasti. Pavyzdžiui, aš tokiais atvejais važiuoju į didžiausią mieste Centrinį Kauno turgų prekybos miestelyje „Urmas“. Ten yra visko, ko gali prireikti Kalėdoms, ir dar to, ko nėra įprastuose prekybos centruose.

Kai kuriuos patiekalus ar jų priedus galite pasiruošti likus kelioms dienoms iki švenčių. Pavyzdžiui, pagaminti kūčiukus, sumalti ir apkepti džiovintus baravykus „ausytėms“, paruošti silkių pagardus, išvakarėse išvirti ir nulupti daržoves“, – pataria I.Juciūtė.

Orkaitėje kepta žuvis

Kalėdų, ypač Kūčių, stalui labai svarbūs tradiciniai patiekalai, tačiau ir juos galima pagaminti kiek kitaip – įdomiau ir naujoviškiau, atrasti naujų skonių ir pateikimo būdų.

„Šiemet Kūčių stalui siūlau keptą žuvį su traškia plutele, kurią reikia patiekti dar karštą. Šiam patiekalui paruošti reikės saulėgrąžų, avižinių dribsnių ir garstyčių, o garnyrui puikiai tiks su grietine patroškinti virti burokėliai. Tai bus puiki alternatyva tradiciškai, bet jau tikriausiai kiek pabodusiai, miltuose apvoliotai ir aliejuje keptai žuviai“, – sako „Maisto klubo“ tinklaraštininkė.

Tiks triušiena

Kalėdų stalą įdomesnį galite padaryti kitaip, nei įprastai, jį serviruodami ir puošdami.

„Salotas ar paruoštą paštetą išdėliokite į specialias taures, stalą nuklokite mažais elegantiškais vieno kąsnio užkandžiais. Juk jau per Kūčias jis lūžta nuo silkių ir mišrainių, tad Kalėdoms puikiai tiks lengvesni užkandžiai, o viską tegul vainikuoja ypatingas karštas patiekalas ir desertas“, – siūlo I.Juciūtė.

Kaip pagrindinis karštas patiekalas per Kalėdas dažniausiai patiekiama paukštiena: kepta višta, antis ar kalakutas, tačiau šiemet pašnekovė siūlo išbandyti baltajame vyne su morkomis ir svogūnais troškintą triušieną.

„Lengva, savito skonio ir daugelio nepelnytai primiršta troškinta triušiena tikrai neapsunkins skrandžio ir dar leis pasimėgauti puikiu desertu. Nes kokios gi šventės be torto? Kad maždaug tiktų visiems svečiams, reikėtų rinktis neriebų, ne per saldų, mažiau priedų (razinų, vaisių, želė) turintį tortą“, – linkėdama gražių, jaukių ir skanių švenčių pataria maisto žinovė.

Ką rengtis?

Po Kalėdų, praleistų su artimaisiais besimėgaujant puikiais patiekalais, netruks į duris pabelsti ir Naujieji, kuriuos sutiksime triukšmingiau ir su draugų kompanija. Ką rengtis per šių metų Naujametį vakarėlį, kad puikiai jaustumėtės ir pataikytume į madą?

„Moterims šiemet sutinkant Naujuosius garsiausi mados namai siūlo blizgėti auksu, puoštis nėriniais ir perregimais audiniais, kailinėmis detalėmis, vilkėti ryškios sodrios raudonos spalvos suknias, derinti didelius, ryškius aksesuarus. Tačiau ne ką mažiau rekomenduojamas ir kitas variantas – visiškai lengvas, ramus, švarių tonų minimalizmas. Tad mada dabar labai lanksti bei linkusi į kompromisus, todėl šiemet absoliučiai visos gali žengti koja kojon su ja“, – sako mados tinklaraščio TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė.

Pasak jos, dabar mados olimpe – sijonai, suknelės, o jų ilgis varijuoja nuo žemę šluojančių iki mini.

Siūlyčiau rinktis sodrias spalvas ir nebūtinai raudonus atspalvius. Labai prabangiai atrodys šventiniam vakarui pasirinkta ilga, karališko mėlio, sodrios, tamsiai žalios spalvos suknia. Prie jos galima derinti didelius spindinčius aksesuarus, tinkamą avalynę. Sukursite tikrai nepamirštamą, netgi sakyčiau dramatišką įvaizdį“, – pataria K. Danilevičė.

Jei nenorite specialiai išlaidauti Naujųjų vakarui, pirkite drabužį, kuris būtų tinkamas ir kitoms progoms.

„Arba galite ir jau turimą dažnai dėvimą sijoną paversti vakariniu apdaru. Derinkite blizgančią, įmantresnio audinio palaidinę, disko stiliaus žėrintį švarką, detales, aksesuarus – štai jums ir vakarinis variantas“, – išeitį siūlo mados žinovė.

Vyrams šiemet puikiai tiks smulkiai marginti marškiniai. „Reikia atsižvelgti į kai kuriuos niuansus, bet paprastai marga peteliškė prie tokių marškinių – turėtų būti puikus variantas. Siauros, kiek trumpokos kelnės ir veliūrinis „navy“ spalvos švarkas – puikus pasirinkimas šventiniam vakarui tiek klube, tiek teatre. Ir, aišku, reikia nevengti spalvų. Žodžiu, svarbiausia, kad šventės ateitų į jūsų širdį, o tada visa tai atsispindės ir jūsų veide, šypsenoje, kuri ir bus pati didžiausia puošmena“, – linki tinklaraščio autorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų