Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip pasigaminti sveiką aguonpienį

2017-12-15 22:46
LRT

Nors prekybos centre galima nusipirkti įvairių mišinių tradiciniam Kūčių gėrimui – aguonpieniui – gaminti, didelę dalį juose paprastai sudaro cukrus, sako maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Pixabay/Pexels nuotr.

Ji pataria, kaip namuose pasigaminti sveikesnį aguonpienį.

Reikės aguonų, vandens, druskos, tačiau pasaldinti R. Ničajienė siūlo ne cukrumi, kaip įprasta, o rinktis sveikesnes alternatyvas. Pavyzdžiui, klevų sirupą.

Ingredientus, turinčius daug „tuščių“ kalorijų, R. Ničajienė siūlo pakeisti ir kepant kepinius Kalėdoms: įprastus kvietinius miltus – šviesiais speltų miltais, cukrų – medumi. Sviestą galima pakeisti tyru alyvuogių aliejumi, o gaminant kremus naudoti skystus saldiklius: klevų, datulių sirupus.

Kaip gaminti aguonpienį ir kiti patarimai  – įraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų