Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip tinkamai šaldyti cukinijas?

2013-08-16 05:53
Shutterstock nuotr.

Mėgaukitės gardžiomis ir sveikomis daržovėmis ne tik vasarą, bet ir žiemą! Jei iki šiol nežinote kaip šaldyti cukinijas, mes jums padėsim!

Cukinijose susikaupia 2–3 proc. cukraus, nemažai vitaminų C, B1, B2, E, karotino, niacino, mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, geležies, magnio, kalcio, fluoro, natrio. Cukinijose yra nedaug organinių rūgščių, todėl jas patartina valgyti sergant skrandžio ir žarnyno ligomis, o jose esantys dideli pektino kiekiai ypač gerai gydo storosios žarnos uždegimą.

Dėl švelnios ląstelienos cukinijos tinka mažiems vaikams, o dėl mažo cukraus kiekio ir gebėjimo iš organizmo pašalinti cholesterolį – sergantiesiems cukralige ir ateroskleroze.

Nedirgindamos inkstų, jos didina šlapimo išsiskyrimą, gerai šalina iš organizmo natrį ir chloridus, todėl tinka vartoti sergant širdies, inkstų, kepenų ligomis, podagra, inkstų akmenlige. Jos ir mūsų žarnyno „sanitarės“, nes skatina žarnyno veiklą, palaiko sveiką žarnyno mikroflorą.

Cukinijas galima šaldyti keliais būdais:

1) Jei planuojate iš cukinijų žiemą virti sriubą, jums reikės cukinijas pjaustyti kubeliais, kad esant reikalui iškart juos subertumėte į puodą;

2) Jei planuojate cukiniją dažniau įdaryti arba kepti griežinėliais, jums reikės ją užšaldyti norimos formos gabalėliais;

Svarbu žinoti:

Tiek cukinijas, tiek kitas daržoves, kurias ketinate šaldyti, šaldykite kuo mažesniuose indeliuose — vienam kartui, nes nuolat atitirpinant daržoves, iš jų pasišalins visi vitaminai ir vertingos medžiagos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų