Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Pereiti į pagrindinį turinį

Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu

2013-04-25 15:31
Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu Keksiukai su žaliosiomis citrinomis ir rikotos sūriu

Portalas sveikata.diena.lt šiandien siūlo pasigaminti gardžių keksiukų su žaliosiomis citrinomis ir rikota, kuriems reikės:

5 žaliosios citrinos,

125 g rikotos sūrio,

150 g baltojo cukraus,

250 g kvietinių miltų,

2 šaukšteliai kepimo miltelių,

1 ¼ šaukštelio druskos,

2 dideli kiaušiniai,

100 g rudojo cukraus,

90 ml saulėgrąžų aliejaus,

200 g natūralaus jogurto,

30 g miltelinio cukraus.

Nutarkuoti 4 citrinų žieveles, išspausti jų sultis. Likusią citriną supjaustyti plonais griežinėliais. Dubenyje sumaišyti rikotą, 1 šaukštą cukraus ir 2 šaukštus citrinų sulčių.

Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Elektriniu maišytuvu suplakti kiaušinius, likusį baltąjį cukrų, rudajį cukrų, jogurtą, aliejų, citrinų žievelę ir 6 šaukštus citrinų sulčių. Suplaktą masę supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Pusę mišinio supilti į paruoštas formeles. Į kiekvieną formelę įkrėsti rikotos sūrio mišinio ir užpilti likusia tešla. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol keksiukai gražiai pakils – apie 20 min.

Kol keksiukai kepa, mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinti likusias citrinų sultis su milteliniu cukrumi. Į užvirintą mišinį sudėti citrinos griežinėlius. Maišyti, kol sirupas pamažu sutirštės, o citrinų griežinėliai taps permatomi – apie 10 min. Nukelti nuo ugnies. Dar karštus keksiukus apšlakstyti sirupu ir papuošti citrinų griežinėliais.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų