Portalas sveikata.diena.lt šiandien siūlo pasigaminti gardžių keksiukų su žaliosiomis citrinomis ir rikota, kuriems reikės:
5 žaliosios citrinos,
125 g rikotos sūrio,
150 g baltojo cukraus,
250 g kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 ¼ šaukštelio druskos,
2 dideli kiaušiniai,
100 g rudojo cukraus,
90 ml saulėgrąžų aliejaus,
200 g natūralaus jogurto,
30 g miltelinio cukraus.
Nutarkuoti 4 citrinų žieveles, išspausti jų sultis. Likusią citriną supjaustyti plonais griežinėliais. Dubenyje sumaišyti rikotą, 1 šaukštą cukraus ir 2 šaukštus citrinų sulčių.
Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Elektriniu maišytuvu suplakti kiaušinius, likusį baltąjį cukrų, rudajį cukrų, jogurtą, aliejų, citrinų žievelę ir 6 šaukštus citrinų sulčių. Suplaktą masę supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti. Pusę mišinio supilti į paruoštas formeles. Į kiekvieną formelę įkrėsti rikotos sūrio mišinio ir užpilti likusia tešla. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol keksiukai gražiai pakils – apie 20 min.
Kol keksiukai kepa, mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinti likusias citrinų sultis su milteliniu cukrumi. Į užvirintą mišinį sudėti citrinos griežinėlius. Maišyti, kol sirupas pamažu sutirštės, o citrinų griežinėliai taps permatomi – apie 10 min. Nukelti nuo ugnies. Dar karštus keksiukus apšlakstyti sirupu ir papuošti citrinų griežinėliais.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai