Pereiti į pagrindinį turinį

Kopūstų kišas su ožkų sūriu

2013-10-16 08:17
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Pagrindui reikės:
120 g miltų;
žiupsnelio druskos;
100 g varškės;
100 g sviesto.

Įdarui reikės
300 g raudongūžio kopūsto;
1 svogūno;
100 ml pieno;
10 ml grietinėlės;
2 kiaušinių;
70–100 g ožkų sūrio;
2 v. š. vyno acto;
250 ml daržovių sultinio;
1 a. š. cukraus;
2 sutrintų gvazdikėlių;
50 g saulėgrąžų sėklų;
čiobrelių šakelių;
druskos, pipirų;
30 g sviesto ar trupučio alyvuogių aliejaus.

Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Puode išlydykite sviestą ar pilkite alyvuogių aliejaus. Apkepinkite jame svogūną, dėkite kopūsto juosteles, pilkite sultinį ir vyno actą, išmaišykite, dėkite sutrintus gvazdikėlius, berkite cukrų. Troškinkite 25 minutes.
Į virtuvės kombainą ar dubenį dėkite 100 g miltų, varškę, 70 g sviesto, berkite druskos  ir išminkykite vientisą tešlą (paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, pabarstykite miltais). Kepimo formą ištepkite sviestu, išklokite ją iškočiota tešla ir trumpam įdėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

Saulėgrąžų sėklas pakepinkite įkaitintoje sausoje keptuvėje. Gaminkite užpilą: į dubenį įmuškite kiaušinius, pilkite grietinėlę ir pieną, berkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Ant tešlos dėkite atvėsintą ir nuvarvintą kopūstų įdarą. Ant jo pilkite užpilą, išdėkite kubeliais supjaustytą ožkų sūrį, apibarstykite saulėgrąžų sėklomis, čiobrelių šakelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje apie pusvalandį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų