Krevečių ir daržovių sriuba

  • Teksto dydis:

Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!

Sudėtinės dalys:

Svogūnas, 1 vnt.

Morkos, 1 vnt.

Pankolio šaknis, 1 vnt.

Pomidorų pasta, 1 a. šaukštelis

Krevetės, 250 g

Daržovių sultinys, 2 l

Pomidorai (konservuoti), 400 g

Druska, pagal skonį

Malti pipirai, pagal skonį

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Gaminimas:

Aš tiesiog myliu sriubas – trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius… Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų – kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.

Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių – krevečių – sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!

Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.

Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.

Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės “suapvalės”. Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.

Gero apetito!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių