- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!
Sudėtinės dalys:
Svogūnas, 1 vnt.
Morkos, 1 vnt.
Pankolio šaknis, 1 vnt.
Pomidorų pasta, 1 a. šaukštelis
Krevetės, 250 g
Daržovių sultinys, 2 l
Pomidorai (konservuoti), 400 g
Druska, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
Gaminimas:
Aš tiesiog myliu sriubas – trintas ir tradicines, tirštas ir sultinius… Matyt, veikia dar vaikystėje įskiepyta tiesa, kad sriubą sveika valgyti, kad šiltą ir skystą maistą skrandis kur kas labiau mėgsta. Palankus požiūris į sriubas verčia ieškoti įvairesnių jos receptų – kad skirtinga sriuba būtų galima mėgautis bent 3 kartus per savaitę.
Šiandien gaminsime vienų populiariausių jūros gėrybių – krevečių – sriubą. Įmantrių ir sunkiai randamų ingredientų šiam patiekalui tikrai nereikės, pamatysite!
Pilame šlakelį alyvuogių aliejaus į gilią keptuvę. Ant vidutinės kaitros apkepame smulkintas daržoves: svogūną, morką, pankolio šakniavaisių. Troškiname apie 6-8 min. kol suminkštės. Įmaišome 1 a. šaukštelį pomidorų pastos.
Į keptuvę sudedame virtas krevetes, šakute sutraiškytus konservuotus pomidorus su sultimis, gerai išmaišome ir troškiname keletą minučių.
Puode užverdame daržovių sultinį ir į jį supilame keptuvės turinį, paverdame 5-8 minutes, kol krevetės “suapvalės”. Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais ir krapais.
Gero apetito!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...