Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviškos kopūstų salotos

2016-04-06 13:05
jokuboreceptai.lt
pixabay.com nuotr.

Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.

Sudėtinės dalys:

Kopūstas, 400 g

Petražolės, pagal skonį

Raudonoji paprika, pagal skonį

Svogūnų laiškai, pagal skonį

Raudonasis svogūnas, pagal skonį

Bazilikas, pagal skonį

Mėtų lapeliai, pagal skonį

Kmynai, pagal skonį

Krapai, pagal skonį

Žalioji citrina, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Morkos, 1 vnt.

Gaminimas:

Šiandieną gaminsime šviežių daržovių salotas, kurių pagrindą sudaro lietuviškų daržovių karalius – kopūstas.

Pirmiausia peiliu kiek susmulkinę kopūsto galvą, dedame jos gabalėlius į el.smulkintuvą ir susmulkiname iki itin mažų gabalėlių. Išdedame smulkintą kopūstą į dubenį, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu kmynų – viską kruopščiai išmasažuojame rankomis.

Šiame recepte kopūsto ir kitų žalumynų santykis yra 1:1. Vadinasi, jeigu kopūsto naudosime apie 400 g, tuomet kiti žalumynai bendrai turi sudaryti tiek pat. Taigi į el.smulkintuvo talpą dedame (pagal skonį): raudonosios paprikos, morkos, petražolių, krapų, baziliko ir mėtos lapelių, svogūno laiškų. Susmulkiname žalumynus. Sumaišome smulkintus kopūstus su žalumynais, pagardiname griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir rankomis (arba tiesiog maišydami) maišome salotas, kol iš jų ims skirtys sultys (pusė minutės). Salotos baigtos. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų