Pereiti į pagrindinį turinį

Linas Samėnas: sriubai tinka viskas, kas po ranka

2009-11-21 09:56
Eksperimentas: ant mažesnės ugnies pastatytas uždengtas puodas užvirė gerokai greičiau nei ant didesnės buvęs atidengtas.
Eksperimentas: ant mažesnės ugnies pastatytas uždengtas puodas užvirė gerokai greičiau nei ant didesnės buvęs atidengtas. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Garsiajam virėjui Linui Samėnui, kad išvirtų sriubą, daug galvos sukti nereikia. "Tiesiog sumetate viską, ką turite šaldytuve, ir verdate", – juokėsi jis, vaišindamas diskusijos dėl energijos taupymo dalyvius.

Šį kartą į virėjo sriubos puodą pateko svogūnai, česnakai, jautiena, aitriosios paprikos, paprika, pomidorų pasta, vanduo, druska, pipirai ir čiobreliai. "Iš pradžių puode apkepiau jautieną su svogūnais ir česnakais – jų dabar labai reikia, juk siaučia kiaulių gripas. Paskui užpyliau vandeniu, sudėjau visus kitus produktus ir viriau apie 45 minutes, viskas paprasta", – sakė L.Samėnas.

Pasak jo, mažiau nei per valandą išvirti sriubą – labai greitas rezultatas. "Tikrą gerą sultinį reikia virti dvi dienas", – sakė jis. Renginyje L.Samėnas demonstravo, kaip galima taupyti energiją gaminant maistą. Pats paprasčiausias dalykas – tiesiog verdant uždengti puodą. Taip sutaupoma apie 40 proc. energijos.

Deja, virėjai ne visuomet gali tuo pasinaudoti. "Restoranuose sriuba verdama atidengtame puode ant silpnos ugnies, nuolat nugriebiama putelė, taip sriuba išverdama teisingai. Tačiau namie, jei tik įmanoma, energiją taupyti būtina", – tikino L.Samėnas.

"Man tėvas nuo mažens sakydavo: išėjai į kitą kambarį – išjunk šviesą. Pradėkime nuo tokių paprastų dalykų", – ragino jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų