Pereiti į pagrindinį turinį

"Marceliukės klėtyje" – lakūnų kambarys

2009-07-18 23:59
Atributai: "Marceliukės klėtyje" naujai įrengtame lakūnų kambaryje galima apžiūrėti įvairius su aviacija susijusius daiktus.
Atributai: "Marceliukės klėtyje" naujai įrengtame lakūnų kambaryje galima apžiūrėti įvairius su aviacija susijusius daiktus. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

"Marceliukės klėties" savininko Vytenio Urbos galvoje nuolat knibžda naujos idėjos. Įkvėptas kaimyno lakūno, restorane jis įrengė specialų lakūnų kambarį.

Lėktuvėlis lakūnų salės palubėje, plakatai, primenantys garsiausius Lietuvos lakūnus ir įvykusias varžybas, iš lėktuvo 4 km aukštyje daryta Antrojo pasaulinio karo laikų Vilniaus nuotrauka – viskas specialiame kambaryje skirta aviacijos mėgėjams. "Įleidžiame čia tik vaikus ir lakūnus", – juokėsi V.Urba.

Žinoma, tai tik humoras – čia įleidžiami visi norintys. Netrukus čia bus pastatytas televizorius, kad vyrai galėtų stebėti sporto varžybas, vaikai galės rinkti lėktuvų modelius. "Kol kas siūlome jiems žaisti popieriniais lėktuvėliais, bet jau galvojame ir apie daugiau atrakcijų", – šypsojosi V.Urba.

Vaikų džiaugsmui šalia lakūnų kambario įrengtas kitas, specialiai jiems skirtas kambarys, kuriame mažieji gali dūkti iki soties, ką jie dažniausiai nesivaržydami daro. O einant iš vaikų kambario į lakūnų, mažųjų laukia dar viena pramoga – milžiniška lakūnų kambario spyna, kurią atrakinti jiems tampa tikru išbandymu.

Mintis įkurti lakūnų kambarį V.Urbai kilo bendraujant su "Marceliukės klėties" kaimynystėje gyvenančiu ir nuolat čia besilankančiu pasaulio ir Europos akrobatinio skraidymo vicečempionu Eltonu Meleckiu. Dabar jis turi salę, kurioje gali ne tik pats maloniai papietauti, bet ir kolegas lakūnus atsivesti pavakaroti.

Šis kambarys – ne vienintelė "Marceliukės klėties" vasaros staigmena. Kiekvieną sekmadienį čia galima užsisakyti patiekalų ir gėrimų iš specialaus valgiaraščio, kuriame viskas – už pusę kainos. Neišleidę nė 15 litų, prisikirsite tiek, kad vos galėsite paeiti.

Rudeniui "Marceliukės klėtis" ruošia daugiau naujienų: jau statomos krosnys, kuriose bus kepama duona, o procesą galės stebėti visi norintys. Tikimasi, kad tai itin sudomins moksleivius. Dabar "Marceliukės klėtyje" galima pamatyti, kaip gaminami didžkukuliai – tai labai patinka turistams iš užsienio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų