Reikės:
šviežių kelmučių,
2-3 krapo skėčių,
2 šaukštelių kvapiųjų pipirų (nemaltų),
kelių lauro lapų,
2 šaukštelių garstyčių grūdelių,
1 litrui marinato: 1 krapo skėčio, 2 lauro lapų, 2 šaukštų cukraus, 1 šaukšto druskos, 5 šaukštų 9 proc. acto.
Nuvalytus kelmučius nuplaukite šaltame vandenyje, po to nuplikykite verdančiu vandeniu. Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. įberkite šaukštą druskos ir virkite pusvalandį po užvirimo, vis nugraibydami putas. Baigus virti sudėkite pipirus, krapus, lauro lapus ir garstyčias. Palikite, kol atauš. Kai grybai atauš nukoškite juos ir nuplaukite virintu vandeniu. grybus sudėkite į sterilius stiklainius.
Išvirkite marinatą. Užpilkite juo grybus, stiklainius užvakuokite. Leiskite ataušti, po to laikykite šaltai.
Naujausi komentarai