Avokadas yra nuo seno vertinamas dėl jame esančių naudingų medžiagų – jame gausu vitaminų B, K, C, D, mineralinių medžiagų, taip pat karotino ir biotino. Be to, avokadą galima panaudoti daugybėje patiekalų, pavyzdžiui, meksikietiškame avokadų užkandyje. Jį pasigaminti mokino virėjas Artūras Steklovas.
Šiam užkandžiui, dar vadinamam gvakamole, prireiks 2 avokadų, 1 žaliosios citrinos, 1 pomidoro, pusės aitriosios paprikos, trečdalio mango, 5 gramų kalendros, 1 skiltelės česnako, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Kaip pasigaminti šį kraujagyslėms, smegenų veiklai, virškinimui ir odai naudingą patiekalą, žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.
Naujausi komentarai