6–8 asmenims reikės:
150 g čoriso dešros;
800 g vištų šlaunelių be odos;
druskos, pipirų;
1 mažo svogūno;
1 vidutinės morkos;
1 raudonos paprikos;
200 g smulkiai pjaustytų šviežių arba konservuotų ananasų;
1 a. š. maltų kuminų;
1 a. š. džiovintų čiobrelių;
8 skiltelių česnako;
3 konservuotų aitriųjų paprikų;
1 Chalapos (jalapeno) paprikos;
0,5 kg bulvių;
1 l vištienos sultinio;
3 šakelių kalendrų;
1 skardinės pomidorų;
3 v. š. kaparėlių;
1 žaliosios citrinos sulčių;
aliejaus.
Įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite gabalėliais supjaustytą čoriso dešrą, atidėkite į lėkštę. Vištieną apibarstykite druska ir pipirais, dėkite į keptuvę su šaukštu aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių apie 15 minučių. Dėkite į lėkštę atvėsti, tada susmulkinkite gabalėliais. Į puodą dėkite susmulkintą svogūną ir sutarkuotą morką, pamaišydami apkepinkite apie 8 minutes. Tada dėkite ananasus, kuminus, čiobrelius, smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir juostelėmis supjaustytą Chalapos bei raudoną paprikas, išspauskite česnako skilteles ir patroškinkite porą minučių. Dėkite susmulkintą vištieną ir čoriso dešrą, kubeliais supjaustytas bulves, pomidorus, susmulkintas kalendras, užpilkite sultiniu, užvirkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių. Prieš patiekdami į troškinį įmaišykite kaparėlius, žaliosios citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
Naujausi komentarai