Mėsos troškinys su avinžirniais

  • Teksto dydis:

Reikės

400 g maltos avienos (tinka ir jautiena),

2 svogūnų,

4 skiltelių česnako,

1 valgomojo šaukšto malto kumino,

1 arbatinio šaukštelio kalendros,

1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,

1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio,

0,5 arbatinio šaukštelio cinamono,

2 lauro lapų,

kumščio dydžio saliero gumbo,

2 morkų,

skardinės konservuotų avinžirnių (galima ir patiems išsivirti),

2 saujų mažučių pomidorų (jei nėra, tiks 2–3 pomidorai arba iš viso nereikia),

2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių),

2 saujų razinų,

šiek tiek aliejaus,

druskos, pipirų.

Paruošimo būdas

Mėsą apskrudinkite su trupučiu aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalijus ją pusiau. Tada mėsą dėkite į šoną ir pakepinkite svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudėkite į keptuvę ir susmulkintą česnaką. Dėkite mėsą atgal ir berkite prieskonius. Pakepinkite, leiskite prieskoniams sušilti, pakvipti.

Sudėkite daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, supilkite konservuotus pomidorus. Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilkite pusę stiklinės vandens, įdėkite lauro lapų, įberkite druskos, pipirų, razinų ir troškinkite viską bent valandą.

Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilkite skystį ir juos dėkite į troškinį. Truputį patroškinkite (labai trumpai). Baigus troškinti galima įmesti ir šūsnelį smulkintų špinatų, labai tinka.

Šį troškinį puikiausiai galima valgyti vieną, bet skanu ir su ryžiais, ir su duona.


Šiame straipsnyje: mėsaavienatroškinysreceptas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilui

vilui portretas
Komentatoriai

Vilus,

Vilus, portretas
Kas tie avinzirniai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių