Reikės
400 g maltos avienos (tinka ir jautiena),
2 svogūnų,
4 skiltelių česnako,
1 valgomojo šaukšto malto kumino,
1 arbatinio šaukštelio kalendros,
1 arbatinio šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio,
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono,
2 lauro lapų,
kumščio dydžio saliero gumbo,
2 morkų,
skardinės konservuotų avinžirnių (galima ir patiems išsivirti),
2 saujų mažučių pomidorų (jei nėra, tiks 2–3 pomidorai arba iš viso nereikia),
2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių),
2 saujų razinų,
šiek tiek aliejaus,
druskos, pipirų.
Paruošimo būdas
Mėsą apskrudinkite su trupučiu aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalijus ją pusiau. Tada mėsą dėkite į šoną ir pakepinkite svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudėkite į keptuvę ir susmulkintą česnaką. Dėkite mėsą atgal ir berkite prieskonius. Pakepinkite, leiskite prieskoniams sušilti, pakvipti.
Sudėkite daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, supilkite konservuotus pomidorus. Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilkite pusę stiklinės vandens, įdėkite lauro lapų, įberkite druskos, pipirų, razinų ir troškinkite viską bent valandą.
Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilkite skystį ir juos dėkite į troškinį. Truputį patroškinkite (labai trumpai). Baigus troškinti galima įmesti ir šūsnelį smulkintų špinatų, labai tinka.
Šį troškinį puikiausiai galima valgyti vieną, bet skanu ir su ryžiais, ir su duona.
Naujausi komentarai